Caravana medicală „Împreună pentru Viață”

Caravana medicală „Împreună pentru Viață”

Caravana medicală „Împreună pentru Viață”

În luna aprilie, caravana medicilor Spitalului Județean Timișoara se va afla în mijlocul comunităților din Delta Dunării și Săvârșin, județul Arad, cu aceeași nobilă intenție de a ajuta și de a îmbunătăți sănătatea semenilor.

În acest week-end, în ziua 7 Aprilie, o echipă multidisciplinară de 30 de medici cu specialități diferite merg la Azilul de noapte „Pater Jordan” din Timișoara, un loc unde, de altfel, au oferit constant asistență medicală. Medici cu grade profesionale distincte, de la rezidenți la profesori, vor examina starea de sănătate a oamenilor din Azilul ce aparține Fundației Caritas și vor face recomandări pe cardiologie, medicină internă, pneumologie, neurologie, oftalmologie și endocrinologie.

CITEȘTE ȘI: Primele imagini cu percheziţiile din casa lui Nicolae Guţă

„Managerul Spitalului Județean Timișoara, prof. dr. Dorel Săndesc onorează astfel și invitația Ambasadei SUA și a American Councils for International Education, respectiv demersul acestora de a integra valorile voluntariatului și prieteniei, pe care le celebrează în luna aprilie, prin proiecte derulate în Romania.

Conform American Councils, luna aprilie este Luna voluntariatului, perioadă din an dedicată ajutorului necondiționat și faptelor bune făcute pentru ceilalți iar proiectul propus și organizațiilor medicale, se numește 4/4PentruPrieteni.

Dincolo de simbolistica perioadei în care ne aflăm, medicii spun că își doresc foarte tare reclădirea comuniunii între pacienți și medici, afirmarea încrederii în actul medical și în buna intenție pe care orice medic o are pentru omul pe care îl îngrijește”, au transmisreprezentanțiiunității medicale. .

Acțiunea organizată a medicilor de a acorda ajutor persoanelor în nevoie a demarat în urmă cu cinci ani.

În anul 2018, profesorul Dorel Săndesc stabilea programul primei caravane medicale, echipă organizată, la nivelul Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara de Asociația pentru ATI” Aurel Mogoșeanu”. La acea vreme, 30 de medici urcau spre Ineleț, un cătun izolat, undeva în Munții Cernei.

Două zile, medicii au campat sau au dormit în mașini și au fost alături de oamenii locului.

I-au consultat, au dăruit medicamente și orice ajutor de care aceștia au avut nevoie. An de an, au mers apoi prin satele din Arad, Hunedoara, Caraș-Severin, Timiș, Sibiu și Vâlcea.

În pandemie, echipa a devenit model inspirator pentru mulți medici din țară prin acțiunile de vaccinare intensivă în localitățile greu accesibile și prin maratonul vaccinării de la Timișoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *