Carantina își face efectul: A scăzut rata de infectare în Timiș

coronavirus 58

Rata de infectare cu SARS-CoV-2 a scăzut, sâmbătă, în judeţul Timiş pentru prima dată în ultimele săptămâni, sub 5 la mia de locuitori, fiind de 4,92, în timp ce în Timişoara a ajuns la 6,39, faţă de 6,97 cât arăta raportarea precedentă, potrivit Prefecturii Timiş.

Scăderea ratei de infectare este rezultatul măsurilor şi restricţiilor decise de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), la care au contribuit şi deciziile CJSU privind carantinarea unor unităţi administrativ-teritoriale, inclusiv a unor oraşe şi a municipiului Lugoj, arată Prefectura.

În ultimele 24 de ore au fost confirmate alte 278 de persoane cu COVID, dintre care 152 în Timişoara. Sunt internate 403 persoane, 56 fiind în secţiile ATI, şi s-au înregistrat opt decese. Totodată, au fost confirmate 15 cadre medicale cu noul coronavirus.

Direcţia de Sănătate Publică Timiş a anunţat 27 de focare active COVID în judeţ, în ultimele 24 de ore fiind declarat şi focarul epidemiologic de la Complexul de servicii „Sfântul Francisc” Timişoara, cu 10 cazuri.

 

stiripesurse


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns