Nu e SF, se întâmplă în vestul țării: igluuri din folie de cristal la restaurante şi cafenele!

arad 19

Primele sfere transparente în care se poate mânca sau savura o cafea au fost montate chiar astăzi în Arad.

Deşi imaginile par desprinse de prin alte lumi, ele pot fi văzute, totuşi, la Arad. Chiar astăzi s-au montat, în oraş, primele igluuri menite să sprijine industria HoReCa în aceste vremuri triste de pandemie.

9 astfel de sfere din sticlă sunt instalate la Art Cafe, în Piaţa Avram Iancu, şi 15 – la Roca Brună. Le putem privi ca pe nişte separeuri ale localurilor care, chiar dacă sunt transparente, ne oferă totuşi distanţarea socială obligatorie în această perioadă. 6 persoane încap în interiorul unui iglu, clienţii putând mânca sau savura o cafea, fără a încălca normele privind limitarea răspândirii noului coronavirus. Dr. Horea Timiş, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Arad, s-a implicat activ în găsirea celei mai eficiente soluţii pentru sprijinirea industriei HoReCa.

În spatele spectaculoaselor igluuri din sticlă se află cei de la Arsat Pecica. Igluurile sunt construite din folie de cristal transparentă pe structură de aluminiu (produsă la Chişineu Criş). Mai întâi au fost executate prototipuri, acestea au avut succes, iar în cursul săptămânii s-a trecut la producţie. Primele sfere din sticlă sunt destinate Aradului, dar există deja comenzi ferme venite din străinătate.

FOTO: astreea.com

aradon


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Nu e SF, se întâmplă în vestul țării: igluuri din folie de cristal la restaurante şi cafenele!

  1. O porcarie un spatiu inchis si cu un volum mic constituie un risc de infectare ridicat pentru ca dupa un rand de clienti altii vor intra imediat in acelasi spatiu contaminat! La fel terasele inchise pe toate laturile cu folie nu sunt vazute de organele lui peste prajit care ar trebui sa le inchida. Riscurile sunt la fel la fel ca si spatiul din interiorul birtului

Lasă un răspuns