Captură de droguri de risc în valoare de 3 milioane de euro, în România

Captură de droguri de risc în valoare de 3 milioane de euro, în România

Nu mai puţin de 1,1 milioane de comprimate cu alprazolam, în valoare de peste 3 milioane de euro, au fost descoperite de către Poliția de Frontieră, la Bechet. Este cea mai mare captură de medicamente ce conțin substanță activă din categoria drogurilor de risc.

Poliţiştii de frontieră din Bechet, judeţul Dolj au descoperit, într-un autocamion încărcat cu seminţe de floarea soarelui, mai multe cutii cu medicamente ce conţineau 1.186.785 de comprimate ce aveau ca substanţă activă alprazolam, ce se regăseşte pe lista drogurilor de risc. Camionul era condus de un cetăţean bulgar, iar cercetările sunt continuate de procurorii DIICOT Craiova, cu bărbatul în stare de arest preventiv pentru 30 de zile pentru trafic de droguri de risc.

https://www.politiadefrontiera.ro/files/video/peste-un-million-de-comprimate–in-valoare-de-peste-3-milioane-de-euro–descoperite-in-ptf-bechet.mp4

Aceasta este cea mai mare captură de medicamente ce conțin substanță activă din categoria drogurilor de risc, valoarea de piată fiind estimată la peste 3 milioane de euro.

Duminică dimineață, la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet – județul Dolj s-a prezentat pentru a intra în țară un cetățean bulgar, în vârstă de 52 de ani, la volanul unui autocamion. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire, seminţe de floarea soarelui şi cilindri hidraulici şi avea ca destinaţie Suedia. Polițiștii de frontieră au găsit, în compartimentul pentru marfă, pe lângă marfa transportată, mai multe cutii cu medicamente. Pachetele respective conţineau 79.119 blistere cu 1.186.785 de comprimate, ce aveau ca substanţă activă Alprazolam, substanţă care se găseşte în Tabelul nr 3 din Legea 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

Întreaga cantitate de medicamente a fost trimisă spre expertiză la laboratorul de specialitate, rezultatul fiind pozitiv.

CITEŞTE ŞI: Plantație de cannabis descoperită într-o livadă. 3 timișeni au ajuns în arest

Cercetările sunt continuate de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, iar TIR-ul a fost indisponibilizat la sediul PTF Bechet. Cetăţeanul bulgar a fost reţinut pentru 24 de ore, iar ulterior a fost prezentat la instanţă cu propunere de arestare preventivă, fiind emis mandat pentru 30 de zile.

(sursa: Mediafax)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *