Plantație de cannabis descoperită într-o livadă. 3 timișeni au ajuns în arest

Plantație de cannabis descoperită într-o livadă. 3 timișeni au ajuns în arest

Plantație de cannabis descoperită într-o livadă. 3 timișeni au ajuns în arest.

La data de 26 august, în urma cercetărilor efectuate de polițiști de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Caraș-Severin,  într-un dosar penal având ca obiect un grup infracțional organizat implicat în săvârșirea infracțiunilor de cultivare de droguri de risc și deținere de droguri de mare risc în vederea consumului propriu, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, față de trei bărbați bănuiți de comiterea faptelor.

CITEȘTE ȘI: Tumoră gigant, extirpată la Spitalul Județean Timișoara

De la persoanele bănuite, au fost descoperite și ridicate o cultură outdoor formată din 103 plante de cannabis, în diferite stadii de vegetație, cu înălțimi cuprinse între 0,5 m și 1,20 m, în cantitate totală de peste 20 de kilograme masă verde brută, peste 250 de grame fragmente vegetale şi muguri de cannabis masă verde uscată, precum și 3 telefoane mobile.

Din cercetări a reieșit că, în luna iulie 2023, unul dintre bănuiți, pentru promisiunea unor câștiguri materiale și posibilitatea consumului de cannabis, ar fi racolat două persoane, constituind un grup infracțional organizat, în scopul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc.

În perioada iulie – august 2023, liderul grupului ar fi achiziționat din Spania o cantitate importantă de semințe, ar fi înființat și întreținut o cultură de cannabis, ceilalți doi bănuiți acordând sprijin prin supravegherea și udarea culturii, cât și prin depistarea unui imobil, în zona rurală a județului Caraș-Severin, pe care liderul grupului l-ar fi închiriat.

Astfel, în dimineața de 26 august, la ora 06.57, polițiști de la Poliția Orașului Bocșa au fost sesizați prin apel 112 de către un bărbat, de 27 de ani, din Bocșa despre faptul că deține un imobil în satul Bărbosu, comuna Ramna, pe care, în acest an, l-a închiriat unor persoane din municipiul Timișoara, ale căror date de identificare nu le cunoaște, iar, în acea dimineață, când s-a deplasat la imobilul în cauză pentru a-și culege producția de prune, în livadă a găsit mai multe ghivece cu plante cu aspect de cannabis.

Imediat la fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție de la Secția 5 Poliție Rurală Bocșa, care a constatat că cele sesizate se confirmă, în livada bărbatului fiind descoperite 103 ghivece cu plante de canabis, precum și diferite cantități de fragmente vegetale și muguri de plantă uscată.

De asemenea, polițiștii l-au identificat pe un bărbat, de 40 de ani, din Jebel, care ar fi fost lăsat de chiriași să asigure paza imobilului respectiv.

La fața locului a fost solicitată echipa operativă din cadrul Poliției Orașului Bocșa, fiind informați și polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, conform competenței.

Totodată, polițiștii au observat în proximitatea imobilului un autoturism înmatriculat în județul Timiș, care, la vederea acestora, a părăsit zona.

Polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului, l-au oprit în localitate și au stabilit că, la volanul acestuia, se afla un bărbat, de 33 de ani, din județul Timiș. În habitaclul mașinii, au fost descoperite resturi de țigarete și substanțe uscate de culoare brun-oliv.

În continuare, polițiștii l-au testat pe bărbatul de 33 de ani cu testul rapid Drager și ulterior cu aparatul Drager DrugTest, la ambele testări rezultatele fiind pozitive. Aparatul DrugTest a indicat rezultat pozitiv pentru THC, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Echipa operativă din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraș-Severin a preluat cercetările în acest caz.

Astfel, din cercetări s-a stabilit faptul că trei bărbați, cu vârste cuprinse între 33 şi 40 de ani, toţi din județul Timiş, ar fi înființat și întreținut o cultură de cannabis, în vederea comercializării către diferite persoane, precum şi pentru consumul propriu.

La data de 27 august 2023,  a  fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Caraș-Severin cu propunerea de arestare preventivă, pentru 30 de zile, a  persoanei care a inițiat grupul infracțional organizat,  iar față de ceilalți doi a fost luată măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

În aceeași zi, propunerea a fost admisă, judecătorul de drepturi și libertăți dispunând arestarea preventivă, a liderului grupului.

La activități au participat polițiștii Inspectoratului de Poliţie Județean Caraș-Severin și  jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin.

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *