Capăt de linie pentru Aurel Şunda

Aurel Sunda

Aurel Șunda, fost jucător, antrenor și director al centrului de copii și juniori la Poli Timișoara, s-a retras din activitatea profesională.

Câștigător al Cupei României în 1980 purtând tricoul alb-violet, acesta a obținut și două promovări în prima divizie ca jucător al Politehnicii.

Șunda a mai evoluat pentru CFR Timișoara, Progresul Timișoara și UMT, debutând ca antrenor la alb-negri în anul 1991.

În 1994 a revenit la Poli, cu care a promovat în Divizia A ca antrenor secund în 1996.

Aurel Șunda i-a pregătit pe alb-violeți din postura de „principal” în a doua parte a sezonului 1996-1997, unul încheiat cu retrogradarea Politehnicii din prima divizie, deși a fost un an în care Dinamo și Steaua au pierdut la Timișoara.

Revenit la UMT, a reușit o promovare spectaculoasă în Divizia A în anul 2000, ispravă repetată cu Apulum Alba Iulia în 2002 și cu CFR Cluj în 2004.

După aproape zece ani petrecuți la mai multe cluburi cu renume din țară, precum Oțelul Galați, Jiul Petroșani și FC Brașov, a pregătit-o din nou pe Poli în sezonul 2013-2014.

Ulterior, a ocupat postul de director al centrului de copii şi juniori de la clubul de pe Bega, fiind totodată director tehnic în mandatul ca antrenor al lui Adrian Neaga, din 2018.

„Clubul nostru îi mulțumește nespus pentru tot efortul depus în numele Politehnicii, pentru toate amintirile create în fotbalul românesc şi îi doreşte multă sănătate şi împlinire!”, se arată într-un comunicat al clubului ACS Poli Timișoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns