Canicula revine în vestul țării. Prognoză meteo actualizată

38 de grade la umbră, în Banat! Prognoza meteo pentru ultimele 2 săptămâni din iulie

În următoarele 4 săptămâni vom avea parte de căldură, cu temperaturi peste normalul perioadei, mai ales în vestul țării, conform prognozei meteorologilor pentru perioada 5 iulie – 2 august.

Săptămâna 5 – 12 iulie

Cu excepția regiunilor sud-estice, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în extremitatea de vest a țării, unde vor fi zile caniculare. Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de est și de sud-est a teritoriului, iar în rest va fi deficitar, mai ales în zonele montane.

CITEȘTE ȘI: ”Cine m-a făcut om mare… ”

Săptămâna 12 – 19 iulie

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar cu posibilitatea unui ușor excedent local în regiunile vestice.

CITEȘTE ȘI: Marea Britanie pregăteşte eliminarea completă a restricţiilor. Purtarea măştii va fi o „opţiune personală”

Săptămâna 19 – 26 iulie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, local în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele specifice acestei perioade. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sud-vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest
interval.

Săptămâna 26 iulie – 2 august

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în regiunile vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi ușor excedentare în zonele montane, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Sursa: Mediafax


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns