Marea Britanie pregăteşte eliminarea completă a restricţiilor. Purtarea măştii va fi o „opţiune personală”

Premierul britanic, Boris Johnson, urmează să confirme d ridicarea oficială a restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus de pe 19 iulie, în ciuda avertizărilor oamenilor de ştiinţă, care consideră că acest lucru ar putea creşte numărul infectărilor cu noile tulpine, conform observatornews.ro.

Ridicarea ultimelor restricţii impuse în contextul pandemiei se va realiza pe 19 iulie, după cum urmează să anunţe prim-ministrul Boris Johnson, potrivit The Guardian. În urmă cu câteva săptămâni, eliminarea completă a restricţiilor a fost amânată după ce unii specialişti au avertizat că acest lucru ar duce la creşterea numărului de infectări cu noi variante ale virusului. În ciuda faptului că numărul cazurilor a crescut la cel mai înalt nivel de după luna ianuarie, premierul britanic urmează să continue etapa finală de ridicare a interdicţiilor peste doar două săptămâni.

Noi măsuri de relaxare pentru cetăţenii din Marea Britanie

Modificările care urmează să fie anunţate permit adulţilor complet vaccinaţi să poată călători în ţările de pe lista galbenă, fără ca la întoarcerea în ţară să fie nevoiţi să se autoizoleze. De asemenea, purtarea măştii de protecţie nu va mai fi obligatorie în spaţiile publice, aceasta devenind o opţiune personală a fiecărui cetăţean. Excepţie vor face doar spitalele şi instituţiile din domeniul sănătăţii. O altă măsură eliminată va fi cea prin care persoanele vaccinate cu ambele doze trebuiau să se autoizoleze dacă au intrat în contact cu o persoană infectată, lucru care nu se va mai întâmpla după ridicarea restricţiilor.

Continuare pe observatornews.ro

Foto: BBC


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns