Când se face primăvară, ies profesorii afară

Sindicatele din domeniul educaţiei afiliate la Sindicatul Independent din Învăţământul Preuniversitar „Spiru Haret” Timiş au pichetat, astăzi, Prefectura Judeţului Timiş.

De asemenea, în multe unităţi şcolare, cadrele didactice au purtat banderole tricolore, măsurile fiind considerate forme de protest faţă de situaţia învăţământului românesc.

CITEȘTE ȘI: Grapini, corectată de un europarlamentar din Luxemburg la audierea Codruţei Kovesi: „se zice: ca şef, nu: ca şi şef!”

„Nu sunt aspecte foarte grave, dar s-au adunat prea multe.

Nu mai putem lăsa lucrurile aşa, pentru că nu e în ordine. Sunt tot felul de promisiuni care nu au fost respectate, acte normative care nu se aplică, s-a adunat prea mult”, a declarat Virgil Popescu, liderul sindical al cadrelor didactice timişene.

CITEȘTE ȘI: Elevă snopită în bătaie într-un parc. Fata este păruită şi lovită fără milă, în uralele colegilor (Video)

Unul dintre participanţii la pichetare se plângea de vidul legislativ care creează multe probleme dascălilor:

„Noi suntem puşi în situaţia de a rezolva cum credem tot felul de probleme.

Se înjunghie cineva în şcoală, nu ştim ce să facem. La fel, dacă se aruncă un elev pe geam.

Nu e un protest care ţine doar de bani, ci este un semnal privind starea în care a ajuns şcoala românească”.

Printre revendicările cadrelor didactice se numără: neacordarea sporului de zece la sută pentru condiţii de stres; majorarea costului standard per elev, raportată la lipsa acută de resurse umane; asigurarea personalului didactic calificat de predare; plata în regim de urgenţă a tuturor sumelor rezultate din sentinţele judecătoreşti definitive; stoparea violenţei în unităţile de învăţământ; respectarea parteneriatului social.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

3 Comments
Mashoo 28 februarie 2019
Mişto-ul, sport național. Rodica , iți mulțumim că exiști! Și, à propos de titlul articolului, ar putea profesorii să iasă și înăuntru?
Rodica 27 februarie 2019
Deoarece avem un învățămînt gimnazial si liceal de cea mai bună calitate , cu rezultate excelente si la bacalaureat , cu foarte puține absente de la cursuri , cu disciplina la cote maxime , poate ar trebui sa dublam , cel putin , daca nu mai mult , salariile si in plus , sa se introduca si mai multe sporuri , deoarece se vede ca este destul de stresanta aceasta meserie , în cele 18 ore săptămînal,de predare, nu mai vorbesc de restul timpului in care se pregatesc aceste lectii , si poate sa intre in discutie si o pensionare mai devreme decît a muritorilor de rînd.