Când păpădiile şi gălbenelele înfloresc de Crăciun…

galbenele

„Iarna-i grea, omătu-i mare…”  Asta se-ntâmplă, în acest decembrie, numai în vechile colinde care povestesc de Moşul cel bun care opinteşte prin nămeţi „să aducă daruri multe/la fetiţe şi băieţi”.

Dacă anul trecut am avut parte, în miezul lunii lui Undrea, de ger şi ninsori feerice, acum aşteptăm sărbătorile cu temperaturi nefiresc de ridicate pentru acest sezon şi soare blând.

Aşa se explică faptul că, în mai multe zone ale Timişoarei, natura dă semne de… primăvară. O cititoare a cotidianului nostru ne-a trimis instantanee cu păpădii şi gălbenele înflorite la vremea ghioceilor, iar o alta ne-a informat că, în grădinile din cartierul de case unde locuieşte, a înmugurit până şi liliacul.

CITEŞTE ŞI: Un timişorean a câştigat “Vocea României 2019” şi marele premiu de 100.000 de euro. Video

„Am surprins aceste imagini  pe străzile Vălenii de Munte și Vlădeasa, pe unde ies frecvent la plimbare cu căţelul. Nu e chiar  o pajiște de păpădii şi gălbenele, dar le poţi admira ici-colo  înflorite, pe locurile cu mult soare mai ales, iar prin curţile din vecinătate am văzut și viorele. Caldă, iarna noastră”, ne scrie timişoreanca G.S, autoarea fotografiilor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *