Tragedie înainte de Crăciun. A murit omul care a schimbat lumea

Creatorul de modă francez de origine italiană, Emanuel Ungaro a încetat din viaţă, la Paris, la vârsta de 86 de ani. Anunțul a fost făcut de familia acestuia.

CITEȘTE ȘI: Furtuna Elsa a lovit Europa. Bilanțul morților și al răniților

Emanuel Ungaro  s-a retras în anul 2004 din lumea modei, el fiind „slăbit” de doi ani, a declarat o sursă apropiată familiei. Chiar dacă s-a retras, Emanuel Ungaro era o sursă de inspirație în lumea modei.

,, Este o mare pierdere”, a comentat o purtătoare de cuvânt a casei Emanuel Ungaro.

Creatorul de modă s-a născut la 13 februarie 1933 la Aix-en-Provence, în sudul Franţei, într-o familie de imigranţi italieni. El a învăţat tainele meseriei de la tatăl său, croitor de meserie, iar în 1956 a început să lucreze, la Paris,  pentru designerul spaniol Cristobal Balenciaga, singurul „maestru” pe care l-a recunoscut.

Emanuel Ungaro şi-a deschis propria casă de modă în anul 1965 iar în anul 1968 a lansat o primă linie de preț-a-porter feminin. Ungaro a primit în anul 1980, cu premiul Dé d’or , care răsplătește cea mai apreciată casă de haute-couture.

Emanuel Ungaro a construit un imperiu al modei , care include parfumuri, pantofi şi ochelari,  preluat în 1996 de familia Ferragamo.

sursa: evz,ro 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns