Când mușcatele vor înflori din nou

Să primești o invitație la șpațir prin Jimbolia în luna august nu este puțin lucru. Până atunci și miile de mușcate din centru vor avea timp să înflorească, după ce ploaia fără strop le-a urâțit.

Ca și alte localități bănățene, și acest oraș datorează mult din identitatea sa seculară șvabilor care s-au stabilit aici. În august, se vor aniversa 250 de ani de la marea colonizare germană a burgului timișean, iar atmosfera va fi din nou șvăbească și nu va lipsi nici kirwei-ul.

Conform primarului Darius Postelnicu, este așteptat la Jimbolia un grup numeros de etnici germani care vor sărbători nemțește, alături de localnicii de astăzi.

Dar nu despre acest eveniment, care se anunță unul deosebit, dorim să scriem, ci despre aerul șvăbesc care se păstrează și astăzi în Jimbolia, prin configurația străzilor ori prin arhitectura clădirilor.

De aceea, nimic nu este mai plăcut decât un șpațir pe strada principală la ceas de seară, după ploaie, fie ea și cea mare. Invitația rămâne însă și mai valabilă pentru august, când atmosfera șvăbească de altădată va fi din nou la ea acasă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns