Canalul Bega, imagini inedite. Nu a arătat așa nici în vreme de secetă cumplită. Foto

bega secata 5

Apele canalului Bega s-au retras mult, dând la iveală pietrele care mărginesc taluzul, dar și plauri imenși. Pontoanele au ramas suspendate iar vaporașele și-au incetat cursele destinate transportului în comun.

CITEȘTE ȘI: Comuna din Timiș în care se simte un aer tineresc

Trecătorii care nu știu despre ce este vorba rămân mirați de fenomen și spun că n-au mai văzut așa ceva nici când a fost secetă extremă în oraș. Alții știu însă despre ce este vorba. Nivelul apelor Begăi a scăzut mult din cauza unor lucrări care se desfășoară pentru reabilitarea ecluzei de la Sânmihaiu Român. Acest lucru a fost anunțat din timp, reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Banat dând asigurări că alimentarea cu apă a orașului nu va avea de suferit, deoarece se va asigura permanent debitul necesar la priza de apă a Aquatim-ului, aflată în amonte de Timişoara.

Fenomenul rămâne unul inedit, iar pescarii care-și fac veacul pe malurile Begăi își spun și ei off-ul. De câteva zile peștele nu se mai lasă prins. Ei cred însă ce de vină e vremea capricioasă, și nu nivelul scăzut al apei, pentru că peștii au devenit mofturoși încă dinainte ca albia să rămână fără prea mare debit.

Măsura de reducere a debitului a fost luată în weekend iar lucrările care necesită acest lurcu se vor desfășura timp de zece zile.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Canalul Bega, imagini inedite. Nu a arătat așa nici în vreme de secetă cumplită. Foto

  1. Folositi aceasta oportunitate pentru a mai curata canalul, nu fiti prosti! Se aude la ABAB???? In zece zile s/ar putea draga cel putin jumatate de la Turbina la Podul Modos. Ce este atat de greu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *