Canalul Bega, imagini inedite. Nu a arătat așa nici în vreme de secetă cumplită. Foto

Apele canalului Bega s-au retras mult, dând la iveală pietrele care mărginesc taluzul, dar și plauri imenși. Pontoanele au ramas suspendate iar vaporașele și-au incetat cursele destinate transportului în comun.

CITEȘTE ȘI: Comuna din Timiș în care se simte un aer tineresc

Trecătorii care nu știu despre ce este vorba rămân mirați de fenomen și spun că n-au mai văzut așa ceva nici când a fost secetă extremă în oraș. Alții știu însă despre ce este vorba. Nivelul apelor Begăi a scăzut mult din cauza unor lucrări care se desfășoară pentru reabilitarea ecluzei de la Sânmihaiu Român. Acest lucru a fost anunțat din timp, reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Banat dând asigurări că alimentarea cu apă a orașului nu va avea de suferit, deoarece se va asigura permanent debitul necesar la priza de apă a Aquatim-ului, aflată în amonte de Timişoara.

Fenomenul rămâne unul inedit, iar pescarii care-și fac veacul pe malurile Begăi își spun și ei off-ul. De câteva zile peștele nu se mai lasă prins. Ei cred însă ce de vină e vremea capricioasă, și nu nivelul scăzut al apei, pentru că peștii au devenit mofturoși încă dinainte ca albia să rămână fără prea mare debit.

Măsura de reducere a debitului a fost luată în weekend iar lucrările care necesită acest lurcu se vor desfășura timp de zece zile.

4 Comments
maricica 14/07/2020
Folositi aceasta oportunitate pentru a mai curata canalul, nu fiti prosti! Se aude la ABAB???? In zece zile s/ar putea draga cel putin jumatate de la Turbina la Podul Modos. Ce este atat de greu?
anonim 13/07/2020
Cu pestii cum ramane ,stau pe uscat ca vaporetto ? Inspectia de mediu s-a sesizat?
nu-i bai 13/07/2020
nea Titus, ai ocazia sa pui pe cineva sa adune vegetatia din apa, ca tot ai trimis utilajul la buCUResti