Comuna din Timiș în care se simte un aer tineresc

O populație îmbătrânită, acesta este pericolul care plutește în multe sate timișene, unde tineretul a cam luat drumul străinătății. Riscul poate fi, însă, mult diminuat, dacă autoritățile locale reușesc să creeze un mediu în care tinerii să se poată desfășura în voie, să aibă condiții de locuit, școli și grădinițe pentru copii și să simtă că pot să-și îndeplinească visurile în localitatea lor.

CITEȘTE ȘI: Șapte cazuri noi de coronavirus în județul Timiș. Care este situația la nivel național

Multe aspecte pleacă de la educație și acesta a fost și motivul pentru care în comuna timișeană  Satchinez s-a insistat  pe dezvoltarea sistemului educațional, prin realizarea și amenajarea unor spații de învățământ în care cei mici să se simtă în largul lor. Vorbim de nu mai puțin de patru proiecte finanțate din fonduri guvernamentele (PNDL 2), unele fiind finalizate integral, altele, aflate în diferite faze de excuție.

Astfel, a fost reabilitată școala gimanzială din Hodoni, precum și cea primară din Bărăteaz, lucrările fiind încheiate. Luna aceasta, va fi gata și grădinița cu program nornal din Bărăteaz, unde, de asemenea, au fost realizate lucrări de reabilitare. În perioada imediat următare, se va da startul execuției la școala gimnazială din Satchinez, unde se știe, deja, constructorul. Vor fi lucrări ample, constând în schimbarea acoperișului, anvelopare, igienizare, reabilitare grupuri sanitare, precum și dotarea sălilor de clasă cu videoproiector, table electronice, precum și achiziționarea de tablete pentru elevi.

Dacă cei mici se vor putea bucura de avantajele spațiilor de învățământ, cei puțin mai mari, ne referim aici la tinerii între 18 și 35 de ani, încep să-și facă un rost în comună, ridicându-și propriile locuințe. Astfel, în baza Legii 15/2003, într-o primă etapă, au primit teren pentru casă șase tineri, alți patru beneficiind de parcele în cea de-a doua etapă. Văzând interesul pentru partea imobiliară, primăria a prelungit perioada de depunere a dosarelor.

”Firește că este un lucru foarte bun și ne bucură acest interes al tinerilor pentru a se așeza aici în localitate, pentru a-și face o casă, apoi să-și ducă micuții la grădiniță și la școală. Este de dorit să avem cât mai mulți tineri în comună și de aceea, noi, primăria, încercăm să le asigurăm condiții care să fie cât mai aproape de cerințele lor”, a declarat Florin Cheaua, primarul comunei Satchinez.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns