Canalizare și gaz fără costuri suportate de locuitori

Lucrările la introducerea canalizării avansează cu pași repezi în comuna Lenauheim. Deja, s-a realizat execuția pentru șase kilometri de țeavă în Lenauheim și urmează discuții pentru demararea unor lucrări similare în Grabaț și Bulgăruș.

CITEȘTE ȘI: Au plătit pentru pescuit un preț uriaș: 1.500 de lei după ce au dat cu undița în Timiș și în Bega

Deocamdată, se analizează remedierea unor aspecte apărute în teren, cum ar fi surplusul de pământ excavat, eliberarea zonelor acoperite și a intrărilor în gospodăriie cetățenilor, astfel încât lucrările să-și mențină ritmul prevăzut în contract și să fie finalizate în 2022. Va urma branșarea la fiecare casă, care în nici un caz nu va fi suportată de locuitori, după cum a declarat primarul Ilie Suciu. Canalizarea nu este singura veste bună pentru locuitori, pentru că va urma și introducerea gazului.

Nici în acest caz, oamenii din comună nu vor fi nevoiți să suporte costurile racordării, pentru că ele revin în sarcina operatorului. Introducerea gazului vine ca urmare a constiturii unei ascociații formate din patru comune (Lenauheim, Șandra, Lovrin și Gottlob), necesară pentru a exista cel puțin 3.000 de gospodării, astfel încât să se poată accesa fonduri europene.  Pînă în 17 decembrie trebuie depusă documentația la Ministerul Fondurilor Europene.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Canalizare și gaz fără costuri suportate de locuitori

Lasă un răspuns