Canada îşi retrage trupele din Ucraina

Canada îşi retrage trupele din Ucraina

Canada anunţă o relocare temporară a militarilor aflaţi în Ucraina de teama posibilităţii izbucnirii unui conflict armat. Ministrul canadian al Apărării, Anita Anand, spune că situaţia este una temporară, dată fiind starea tensionată din regiune.

Circa 200 de militari canadieni se află în Ucraina încă din 2015 într-o misiune de pregătire a forţelor armate ucrainene. Nu este cunoscut numele locaţiei din Europa unde vor ajunge aceștia.

Decizia luată de Canada vine la câteva zile după anunţul SUA de a-şi retrage 160 de soldaţi care antrenau militarii ucrainieni.

La finele săptămânii, consilierul pentru securitate naţională al SUA, Jake Sullivan, a vorbit în cadrul emisiunii „State of the Union” de la CNN despre criza din Ucraina, afirmând că lumea se află „într-o fereastră în care invazia ar putea începe în orice moment” şi avertizând asupra posibilelor victime civile dacă va începe războiul.

CITEŞTE ŞI: Autorizații în timp record pentru firmele consilierului personal al primarului Timișoarei

Rusia a trimis peste 100.000 de trupe lângă Ucraina, deşi continuă să nege că ar avea în plan să atace şi acuză Vestul de propagarea unei „isterii”.

(sursa: Mediafax)

Foto: Themediaword


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns