Campus nou pentru Liceul „Nikolaus Lenau” din Timișoara

campus Lenau

În luna februarie a acestui an, Primăria Timișoara a lansat licitația pentru construirea noului campus școlar al Liceului Lenau, iar în luna iulie procedura de achiziție a fost finalizată. Licitația de contractare a executantului s‑a încheiat cu succes, fiind semnat contractul cu câștigătorul, care este o asociere de patru firme timișorene, condusă de SC Constructim SA. Valoarea lucrărilor se ridică la aproape 60 milioane lei, cu tot cu TVA.

CITEȘTE ȘI: Mesajul tulburător transmis de un tată dependent de muncă şi care şi-a pierdut fiul la o vârstă fragedă

Vor fi construite patru corpuri de clădire, conținând, pe o suprafață desfășurată de nu mai puțin de 12.000 mp: 48 de săli de clasă în care vor putea învăța simultan 1.152 de elevi, spații pentru cadre didactice și personal administrativ, un cabinet medical, o bibliotecă, o sală de gimnastică, vestiare și spații tehnice. Toate acestea vor trebui finalizate în următorii doi ani, conform contractului înche iat de constructori cu municipalitatea timișoreană. Pentru această importantă investiție a fost pusă, ieri, piatra de temelie pe un teren situat în zona Popa Șapcă – Oituz, de către primarul Nicolae Robu, care i-a avut alături pe reprezentanți ai învățământului preuniversitar, precum și înalte fețe bisericești.

Conformdirectorului Liceului „Nikolaus Lenau”, Elena Wolf, se preconizează ca în noile clădiri să învețe elevii de gimnaziu, începând de la clasa pregătitoare până la a VIII-a, iar liceul va rămâne în imobilul de pe strada Gheorghe Lazăr.

„Sunt fericit, și ca primar, dar în mine este un suflet de dascăl, aceasta îmi este profesia de bază. Sunt fericit că după 30 de ani se pornește o primă construcție de campus școlar în Timișoara”, a declarat primarul Nicolae Robu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns