Camera de Comerţ timişeană dă un nou impuls învăţământului dual

invatamant dual

Criză acută de personal calificat

În contextul nevoilor presante de forță de muncă ale companiilor, care se confruntă mai ales cu o criză acută de personal calificat, Camera de Comerț și Industrie a României și Autoritatea Națională pentru Formare Profesională în Sistem Dual din România au semnat un protocol de colaborare, care urmărește dezvoltarea proiectelor la nivel local, regional și național, în scopul îmbunătățirii sistemului de formare și certificare profesională inițială în sistem dual. Implementarea învățământul profesional în sistem dual implică colaborarea între mai mulți actori: elevi, școală, companie, autoritatea locală în administrarea căreia se află școala responsabilă pentru formarea teoretică, împreună cu părinții elevilor care, printr-o informare corectă și constantă, vor aprecia acest fel de învățământ cu șanse multiple de absolvire la orice nivel.

Timişoara va fi, peste câteva zile, gazda unui eveniment tematic, organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș, venind în sprijinul mediului economic bănăţean, fiind vorba despre conferinţa „Învățământul profesional dual: șansa de rezolvare a crizei de personal calificat pentru firme și educație alternativă pentru elevi și părinți”. La eveniment sunt invitați, în calitate de parteneri, Inspectoratul Școlar al Județului Timiș, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți din Învățământul Preuniversitar din Zona de Vest, directori de unități de învățământ profesional și tehnic, oficiali ai administrației publice locale și județene, președinții camerelor de comerț ale județelor Arad, Caraș-Severin și Hunedoara, precum și firmele care susțin și promovează acest sistem de învățământ.

Parteneriat cu implicarea CCIA Timiş

Cu acest prilej, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Autoritatea Națională pentru Formare Profesională în Sistem Dual din România vor încheia un protocol de colaborare, prin care se angajează să coopereze în mod aprofundat pentru identificarea nevoilor de calificare şi formare, sens în care se preconizează, cu prioritate, elaborarea unui plan unitar pentru îmbunătăţirea educaţiei, formării, certificării şi recunoaşterii profesionale iniţiale în sistem dual din România. Conferința de promovare ocazionată de încheierea protocolului de colaborare va avea loc joi, 27 iunie, începând cu ora 9,30, la sediul CCIA Timiș din Timișoara, Piața Victoriei nr. 3, Sala CEDO, et. I.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *