Calendarul examenelor naționale din mai și iunie

examenelor

Calendarul examenelor naționale din mai și iunie

Vacanța de primăvară s-a încheiat, iar pentru unii dintre elevi urmează perioada pregătirilor pentru evaluările naționale.

În perioada 10 – 13 mai, va avea loc evaluarea competențelor fundamentale pentru elevii din clasa a II-a, cei din clasa a IV-a vor susține evaluarea națională în intervalul 17-19 mai, iar cei din clasa a VI-a, în 25 și 26 mai.

CITEȘTE ȘI: Timișoara pierde constant din tentația imobiliară

Cursurile pentru elevii din ciclul primar, gimnazial și liceal se vor încheia pe 10 iunie. Excepție fac elevii din anii terminali, pentru care anul școlar se termină mai devreme: pe 3 iunie clasa a VIII-a, respectiv pe 27 mai clasele a XII-a și a XIII-a.

Pentru elevii din învățământul profesional, anul școlar se termină la 1 iulie.

Examenul pentru admiterea la liceu (evaluarea națională pentru elevii claselor a VIII-a) este programat în intervalul 14-17 iunie, înscrierile fiind cuprinse în perioada 30 mai – 3 iunie.

Pentru examenul național de Bacalaureat, înscrierile se desfășoară între 23 – 27 mai, iar susținerea probelor a fost stabilită între 20 și 23 iunie.

În 6 – 8 iunie, vor fi evaluate competențele lingvistice de comunicare orală în limba română, în 8 – 9 iunie – competențele lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în 9 – 10 iunie competențele digitale, iar în 13 – 15 iunie – competențele lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Corigențele se vor putea da în intervalul 4 – 15 iulie pentru toate clasele din învățământul primar, gimnazial, liceal și profesional, cât și pentru clasele cu stagii de pregătire practică, școala postliceală și de maiștri.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *