Timișoara pierde constant din tentația imobiliară

Clujenii și bucureștenii plătesc cu 35% mai mult decât timișorenii pentru închirierea unei garsoniere sau a unui apartament cu două camere

Timișoara pierde constant din tentația imobiliară

Fără îndoială, nu mai este ce a fost. Interesul pentru achiziționarea unei locuințe în Timișoara nu mai e la fel de ridicat ca în alți ani, când urbea de pe Bega se detașa într-un top național, fiind devansată doar de municipiul București.

Acum, potrivit analizelor întocmite de specialiștii în domeniul imobiliar din Capitală, Timișoara a picat pe locul 5!

Pe prima poziție în acest top se situează municipiul Cluj-Napoca, cu o medie de 2.330 de euro pe metru pătrat la vânzările de locuințe realizate în luna martie.

CITEȘTE ȘI: Lecția de la Babeș: Sfaturi practice în caz de mușcătură de căpușă

Față de anul trecut, prețurile în orașul ardelean au crecut cu 23,5 la sută. Pe locul secund, la mare distanță, se află Bucureștiul, cu un preț de 1.648 de euro pe metru pătrat și o creștere ceva mai lentă față de aceeași perioadă a anului trecut, în prezent aceasta fiind de doar 16,2 la sută.

Urmează Brașovul, unde un metru pătrat pătrat s-a vândut în luna martie, în medie, cu 1.556 de euro, în creștere cu 21,8 la sută față de anul trecut.

Locul al patrulea este ocupat de Constanța, cu 1.451 de euro pe petru pătrat, în creștere cu 14,4 la sută față de acum 12 luni.

Timișoara, care altădată era a doua în țară, a ajuns acum pe locul 5, cu o medie de 1.450 de euro pe metru pătrat, creșterea față de luna martie a anului trecut fiind de doar 11,2 la sută.

Desigur, prețurile sunt în urcare, trendul menținându-se crescut încă de prin anii 2013-2014, cu accente mai puternice în ultimul an, însă ceea ce este de remarcat vizează pieredrea de teren a Timișoarei față de alte orașe.

Nu este vorba doar despre cele patru municipii menționate anterior, care au depășit urbea de pe Beba, ci și de alte orașe în care prețurile se apropie serios, acum, de cele din Timișoara, deși în urmă cu mai mulți ani diferențele erau uriașe.

Practic, cu 10-15 de ani în urmă, în orașe precum Târgu-Jiu sau TurnuSeverin, prețurile imobiliarelor erau chiar și de trei ori mai mici decât în Timișoara, lipsa locurilor de muncă fiind explicația cea folosită.

Așa a apărut și fenomentul migrării multor persoane din zona Olteniei spre Capitala Banatului, care era văzută ca o soră mai mică a Occidentului.

Acum, lucrurile nu mai stau deloc așa, un apartament în orașe preucm cele menționate vânzându-se cu doar 15-20 la sută mai puțin decât în Timișoara.

Nu mai vorbim despre orașe mai mari, precum Oradea, Craiova, Iași sau Ploiești, unde prețurile imobiliarelor sunt foarte apropiate de cele din urbea de pe Bega.

Doar faptul că muncipiul ClujNapoca, unul cu care Timișoara s-a tot comparat în utima vreme, are prețurile mai mari cu aproximativ 60-70 la sută decât Timișoara, arată cât de mult a pierdut Capitala Bantului din atracția imobiliară.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Timișoara pierde constant din tentația imobiliară

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *