Calea cea mai scurtă către subvenţii

Micul fermier bănăţean, cu un plan bun, poate primi 15.000 de euro

Agricultorii care utilizează aplicaţia IPA Online, pusă la dispoziţie de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), pot intra mai repede în posesia subvenţiilor.

Campania de primire a solicitărilor, de către APIA, va debuta la 1 martie, iar fermierii care utilizează IPA Online îşi vor primi cu prioritate banii, deoarece completarea electronică a cererii unice reduce timpul de verificare a acesteia și de autorizare la plată, mai prezentând şi avantajul unui risc diminuat de completare incorectă şi, în consecinţă, de penalizare pentru înscrierea unor date eronate.

IPA Online este un program informatic gratuit, care le permite beneficiarilor să completeze electronic declaraţia de suprafaţă din cadrul cererii de sprijin pentru Schema de plată unică pe uprafaţă (SAPS). Aplicaţia poate fi accesată oriunde există un computer conectat la internet, punând la dispoziţia beneficiarului lista parcelelor pentru care au solicitat subvenţii în anul anterior, precum şi schiţa terenurilor arabile respective.

Pot fi făcute modificări, corecturi sau completări pentru fiecare parcelă în parte, în conformitate cu informațiile noi referitoare la suprafață și cultură, programul realizând automat verificări ale datelor înscrise şi, dacă acestea nu sunt complete sau au necorelări evidente, va afişa o avertizare, ajutându-l astfel pe fermier să coompleteze în mod corespunzător cererea unică de plată.

Aplicaţia este disponibilă pe site-ul APIA – apia.org.ro – iar cei care doresc să o folosească trebuie mai întâi să se logheze cu un nume de utilizator şi cu o parolă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *