Călăuzele care deschideau drumul unui grup de migranți, oprite în vestul țării, după ce au încercat să fugă cu un BMW

Calauze BMW

În cadrul unei acțiuni de rutină pentru combaterea migrației ilegale în zona de vest a României, polițiștii de frontieră de la Moravița au oprit, pentru control, un microbuz. Înaintea acestuia rula un autoturism BMW, oprit de asemenea de oamenii legii.

Aceștia au constatat că în autoturism se aflau, de fapt, călăuzele unui grup de migranți înghesuit în microbuz.

Soferul BMW-ului a încercat să demareze în trombă, ca să scape de poliție, dar mașina a fost oprită la scurt timp după tentativa lui.

În microbuz au fost descoperiţi doisprezece cetăţeni străini, toţi bărbaţi.

Poliţiştii de frontieră i-au condus pe cetăţenii străini, precum şi  pe cei români la sediul instituţiei pentru cercetări. În cadrul verificărilor, s-a stabilit că pasagerii sunt cetăţeni din Turcia şi Afganistan, cu vârste cuprinse între 19 şi 60 de ani.

De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a mai stabilit că celălalt autoturism oprit, în care se mai aflau alţi doi cetăţeni români, avea rol de antemergător, iar aceştia intenţionau să îi ajute pe cei doisprezece cetăţeni străini, în încercarea lor de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranti pentru şoferul maşinii în care se aflau migranţii, respectiv complicitate la trafic de migranţi pentru ceilalţi doi cetăţeni români şi de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei doisprezece cetăţeni turci şi afgani.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *