Cadru didactic din Timiș prins cu telefonul mobil la examenul de definitivat

La nivel național dintre cei 9.475 de candidaţi înscrişi la începutul anului şcolar, au fost admişi la proba scrisă, ce a avut loc miercuri, 8.920 de candidaţi care au îndeplinit cumulativ următoarele condiţii: efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puţin un an, calificativul pentru anul şcolar în curs „Bine” sau „Foarte bine”, media aritmetică a notelor obţinute la cele două inspecţii la clasă şi la evaluarea portofoliului profesional – minimum opt, dar note nu mai mici de șapte la fiecare din probele respective.

CITEȘTE ȘI: Casă oferită gratis, plus 5 hectare de teren. Proprietarii caută o familie nevoiaşă

Comparativ cu sesiunea de anul trecut, organizată în luna aprilie, se constată un plus de peste 2.500 de candidaţi înscrişi.

În județul Timiș au avut drept de participare 325 de dascăli, însă au fost prezenți 307.

CITEȘTE ȘI: Deconturi paranormale. Un medic din Timiș a lucrat non-stop 41 de zile într-o lună

Au absentat 18 dascăli, iar alții 19 s-au retraspână la ora 19. Un singur cadrul didactic a fost prins cu telefonul celular și a fost eliminat din examen.

Profesorii au avut acces în sălile de examinare de la ora opt până cel mai târziu 8,45, în baza unui act de identitate sau în baza unui paşaport valabil.

CITEȘTE ȘI: Conflict sângeros! Tânăr de 20 de ani înjunghiat mortal

Subiectele, traducerea acestora în limbile minorităţilor naţionale la solicitarea candidaţilor, precum şi baremele de evaluare sunt asigurate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi vor fi afişate, după susţinerea probei scrise, pe site-ul subiecte.edu.ro (ora 16,00) şi la avizierele centrelor de examen, precizează MEN. Lucrările scrise vor fi evaluate în şase centre de la inspectoratele şcolare din judeţele Alba, Bihor, Braşov, Iaşi, Prahova şi din Bucureşti.

Nota la proba scrisă are o pondere de 70 la sută în calculul mediei finale, care trebuie să fie cel puţin 8 pentru promovarea examenului. Primele rezultate vor fi afişate în data de 24 iulie, la centrele de examen şi pe site-ul definitivat.edu.ro.

Contestaţiile se depun la centrele de examen, în zilele de 24 iulie, după afişarea rezultatelor, şi 25 iulie, până la ora 14:00.

Rezultatele finale se afişează la centrele de examen şi pe site-ul definitivat.edu.ro în data de 27 iulie 2018.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns