Cadou de Crăciun de la USR pentru timișoreni: cele mai mari facturi de termoficare din țară!

Dominic Fritz: Avem şi noi, la Timişoara, o problemă cu câinii străzii. Am externalizat contractul la o firmă privată

Cadoul de Crăciun al USR pentru Timișoreni este cea mai scumpă gigacalorie din întreaga țară. „Astăzi, Consiliul Local a luat o decizie grea: a stabilit prețul local al energiei termice facturată populației de către Colterm, la 416,24 lei/MWh, începând cu data de 1 ianuarie 2022”, a anunțat primarul Dominic Fritz.

Dar Consiliul Local este doar un fel de-a spune, deoarece consilierii useriști cu sprijinul liberalului Raul Ambruș au făgut posibilă megascumpirea, în condițiile în care pesediștii au absentat de la ședință.

A fost, așadar, o confruntare între grupul userist și cel liberal din Consiliul Local. Trebuie spus că liberalii, după cum a punctat viceprimarul Cosmin Tabără, ar fi dorit o scumpire mai blândă și aplicabilă în două etape, astfel încât timișorenii să-și poată permite să plătească facturile și, în același timp, sistemul centralizat de termoficare să nu sucombe prin plecarea masivă a abonaților în lunile care urmează.

Dan Diaconu, consilier liberal, a mai arătat și vicii de documentare a proiectului privind scumpirea, de pildă costuri ale CET Centru în condițiile în care această unitate a Colterm nu a funcționat aproape deloc în ultimele luni, el mai amintind și suma de 54 de milioane de lei livrată Timișoarei de Guvern pentru a acoperi costurile cu termoficarea.

De partea cealaltă, viceprimarul Ruben Lațcău s-a făcut avocatul unei scumpiri drastice care, susține dumnealui, ține cont și de costurile de producție și de pierderile tehnologice anuale ale Colterm de peste 70 de milioane de lei.
S-au exprimat, 21 de voturi, dintre care 14 pentru scumpire și 7 împotrivă.

Tariful real de termoficare este de 851 de lei/MWh, sumă din care bugetul local suportă mai bine de jumătate, adică 435 de lei/MWh, iar restul de 416 lei îl plătește populația, susține primarul Dominic Fritz, care în postarea sa de pe facebook mai amintește greaua moștenire cu un Colterm plin de datorii, dar își ia și angajamentul că ”administrația pe care o conduc crede cu tărie într-un sistem de termoficare modern și vom continua investițiile pentru transformarea acestuia în ceea ce el trebuia să fie demult”.

CITEȘTE ȘI: Robu despre coșurile de gunoi din Parcul Civic: “Așa o prostie și jaf nu s-ar fi făcut cu mine ca primar”

Aproape înduioșător, mai rămânea să le transmită Fritz timișorenilor racordați la un Colterm care la ora asta asigură vreo 18 grade în apartamentele timișorenilor din Dacia – ca să dăm exemplul celei mai dens locuite zone a orașului – un călduros Crăciun fericit!, căci despre un An Nou fericit cu facturile practic dublate chiar ar fi sadic dacă ar mai vorbi.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Cadou de Crăciun de la USR pentru timișoreni: cele mai mari facturi de termoficare din țară!

  1. Ma autofelicit pentru modul cum am votat.Am ales USR ul in frunte cu Magigianul DONIMIC FRIG si LASCAU 3 NOAPTEA.Ca daca nu erau ei cei care au ajuns la conducerea primariei cine ar fii aliniat preturile,pretul energiei electrice crescu,pretul gazului crescut si sa ramanem cu pretul de incalzire necrescut?? Cu taxe si impozite marite,taxe de parcare marite si infintarea de noi taxe.Orasul ca o mare halda de gunoi,strazi numai gropi si TRANSEE,lucrari finalizate cand o da domnul.Dar angajati in primarie mai multi ca in capitala Germaniei,Berlin.Credite peste credite,audite peste audite,bani aruncati cu nemiluita.MULTUMIM USR ului si a MAGICIENILOR ( SPECIALISTILOR ) pentru conditile create ca unui adrevarat oras European

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *