Ioana Mihăilă și Vlad Voiculescu cer introducerea certificatului verde la locul de muncă / Rafila amenință cu demisia

Ioana Mihăilă și Vlad Voiculescu cer introducerea certificatului verde la locul de muncă / Rafila amenință cu demisia

Fără obligativitatea certificatului la locul de muncă, această lege este lipsită de conținut, susțin Ioana Mihăilă și Vlad Voiculescu, foști miniștri USR ai Sănătății într-o scrisoare adresată președintelui Klaus Iohannis.

„Aflăm că ați chemat liderii coaliției la ordine și că, în urma acestei întâlniri, ar urma să fie modificată Legea Certificatului Verde. Fără obligativitatea certificatului la locul de muncă, această lege este lipsită de conținut. Domnule președinte, valul al cincilea al pandemiei COVID-19 bate la ușă. Este imposibil de înțeles de ce lăsați autoritățile sanitare fără un instrument vital de combatere a infectărilor și de susținere a vaccinării”, se arată în scrisoare.

Cei doi foști miniștri speră că președintele nu s-a speriat de „agresivitatea cu care s-a protestat, la Parlament, împotriva acestei legi. Sunteți șeful politicii de securitate a României, ar fi extrem de grav să cedați doar de la atât. Trebuie să găsiți tăria de a face ce trebuie, tărie pe care au avut-o atâția lideri europeni!”

Ioana Mihăilă și Vlad Voiculescu au făcut un bilanț al președintelui, despre care spun că este rușinos:

„În valul al doilea al pandemiei ați acceptat manipularea datelor pandemiei înaintea alegerilor, pentru a avantaja partidul la conducere. În luna ianuarie, ați forțat prioritizarea <specialilor> și a <esențialilor> înaintea celor bătrâni și a celor bolnavi. În luna mai ați lansat Marea Relaxare și ați refuzat să condiționați ridicarea restricțiilor de rata de vaccinare din comunități.

În iunie ați anunțat că am învins pandemia. V-am propus în luna iulie instituirea certificatului verde pentru acces în spații neesențiale, în weekend. Ați refuzat împreună cu fostul premier Florin Cîțu să auziți de așa ceva. Era vară, iar Cîțu trebuia să fie popular la alegerile interne ale PNL. Acum, după ce ați cooptat PSD în guvern, blocați o măsură care poate fi salvatoare pentru România”.

Foștii miniștri susțin că Alexandru Rafila nu este de acord cu schimbarea proiectului de lege, pe care el însuși l-a propus.

„Suntem în partide și tabere diferite de data asta, dar sănătatea românilor nu are voie să fie subiect de politică partinică. De aceea, susținem propunerea domnului Rafila, căruia îi cerem ferm să nu cedeze în fața presiunilor dumneavoastră, domnule președinte. Nu repetați greșelile din valurile trei și patru ale pandemiei, când ați refuzat alături de fostul premier Cîțu orice măsuri menite să protejeze viața oamenilor. Greșelile dumneavoastră au fost plătite scump de români”, au mai transmis Mihăilă și Voiculescu.

Aceștia îi cer președintelui să susțină măsurile care salvează vieți și care ajută la depășirea pandemiei, conform Mediafax.

Rafila: Avem nevoie de măsuri mai dure

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a participat la ședința liderilor coaliției și le-a cerut acestora să ia o decizie politică, iar asta cât mai rapid. Această solicitare vine în contextul în care Rafila a cerut insistent introducerea certificatului verde, în caz contrar amenințând cu demisia, conform stiripesurse.ro.

CITEȘTE ȘI: Cadou de Crăciun de la USR pentru timișoreni: cele mai mari facturi de termoficare din țară!

Rafila le-a explicat faptul că actualele măsuri restrictive nu sunt suficiente pentru a face față valului 5 de Covid-19, care este așteptat să înceapă la jumătatea lunii ianuarie sau mai devreme.

Liderii coaliției ezită să ia o decizie și s-a convenit ca o nouă întâlnire să aibă loc după Crăciun.

Foto: playtech.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns