Cadastru gratuit, cu bani europeni, pentru opt comune din Timiș

gavojdia

Zeci de mii de cetățeni din opt localități timișene vor putea să își clarifice gratuit situația juridică a proprietăților.

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară a lansat o licitație prin care, din bani europeni, să se realizeze lucrări de cadastru în 237 de localități din România. Printre acestea sunt și localitățile Găvojdia, Remetea Mare, Giarmata, Voiteg, Jebel, Belinț, Dumbrava și Giroc.

Șeful Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Timiș, Arthur Ursu, susține că prin acest program finanțat din bani europeni, cetățenii pot să își rezolve gratuit și probleme care țin de moșteniri sau succesiuni.

“Pentru cele opt comune se va face înregistrarea gratuit pentru toți cetățenii inclusiv proprietățile statului și, de asemenea, tot gratuit, cetățenii vor beneficia de înscrierea moștenirilor, a succesiunilor pe care tot noi le plătim și au timp să le facă încă un an de zile după ce se finalizează lucrările. Mulți nu au acte și atunci noi ni-i notăm fie ca posesori sau cei care au acte mai vechi sau nu au succesiuni făcute le aducem la zi situația juridică. Alții au problem de natură tehnică, adică proprietatea nu au înscrisă cu grafic, adică exact suprafața pe care o dețin în cartea funciară, sau alții care au o suprafață în acte și o alta reală în teren. Toate aceste lucruri și tehnice și juridice se vor clarifica”, spune Arthur Ursu.

Șeful OCPI Timiș estimează că lucrările vor începe în primăvară. La nivel național suma alocată acestui proiect este de peste 312 milioane de euro.

 

radiotimisoara


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *