Buziaş, gazda unui puternic concurs internaţional de lupte greco-romane

greco romane

CS Heracle, în parteneriat cu Federaţia de Lupte din Republica Moldova, va organiza, în perioada 26-28 mai, la sala „Victoria” din oraşul Buziaş, cea de-a zecea ediţie a concursului de lupte greco-romane pentru cadeţi „Invită Nicolae Grehov”.

Au fost invitaţi sportivi reprezentând cluburi şi loturi naţionale din Statele Unite ale Americii, Ucraina, Grecia, Suedia, Estonia, Polonia, Ungaria, Croaţia, Bulgaria, Israel, Germania, Cehia, Serbia, Republica Moldova şi România. Aproximativ 150 de luptători se vor afla pe saltea în cadrul primei ediţii ce se desfăşoară la Buziaş.

Precedentele nouă competiţii au avut loc la Chişinău, capitala Republicii Moldova. „Invită Nicolae Grehov” a devenit, în timp, un reper important pentru luptătorii de greco-romane cu vârsta până la 17 ani, tot mai multe cluburi şi loturi naţionale dorind ca sportivii lor să se afle pe lista de participare.

CITEȘTE ȘI: George Simion îl amenință pe Raed Arafat: „Vei dispărea, mafiotule!”

La Buziaş vor fi prezenţi, între 26 şi 28 mai, inclusiv medaliaţi la campionatele mondiale şi europene de cadeţi şi U15.

În prima zi sunt aşteptate delegaţiile structurilor participante, iar în cursul serii va fi organizată şedinţa tehnică a turneului.

În 27 mai este programată competiţia individuală, pentru ca ultima zi să fie rezervată întrecerii pe echipe. Concursul de la Buziaş se doreşte a fi şi o utilă verificare înaintea Campionatului European de Lupte rezervat categoriei de vârstă cadeţi (U17), competiţie care va avea loc la mijlocul lunii iunie la Bucureşti.

Nicolae Grehov, în vârstă de 86 de ani, a descoperit şi şlefuit, de-a lungul deceniilor, mulţi luptători, printre aceştia aflându-se Damian Raileanu, preşedintele Clubului Sportiv Heracle, şi Mihail Cucul, antrenorul-coordonator al lotului de greco-romane al Republicii Moldova.

După concurs, majoritatea sportivilor vor participa la un cantonament comun de o săptămână ce va fi organizat la Vila Heracle din comuna Ghiroda.

Foto: arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *