Buni la învățătură, dar necăjiți. Peste 1.500 de ghiozdane pentru copii, donate în Timiş, cu ajutorul Mitropoliei Banatului

rechizite 5

Cu binecuvântarea ÎPS Ioan, Mitropolitul Banatului, şi în acest an a continuat campania de sprijin pentru copiii cu posibilităţi materiale reduse din Arhiepiscopia Timişoarei, atât pentru preşcolari, cât şi la elevii din ciclul primar şi gimnazial.

CITEȘTE ȘI: Profesor din Timiș, bătut de un elev chiar în curtea școlii

În acest sens, Chiriarhul a recomandat tuturor protopopilor şi preoţilor din Arhiepiscopia Timişoarei să identifice în parohiile lor familiile care au nevoie de acest sprijin şi să insiste ca fiecare copil să meargă la ore, pentru a se stopa, pe cât posibil, abandonul şcolar.

Aşadar, fiecare parohie a organizat în perioada 26 august -1 octombrie o colectă de ghiozdane, rechizite şi îmbrăcăminte, completată cu fonduri din bugetele parohiale, pentru a veni în ajutorul copiilor care provin din familii cu probleme materiale. Dacă anul trecut au fost donate aproximativ o mie de ghiozdane complet echipate în toate cele şase protopopiate ale eparhiei, adică Deta, Lugoj, Făget, Sânnicolau Mare,Timişoara I şi Timişoara II, anul acesta, din bunăvoinţa preoţilor şi a credincioşilor, au fost dăruite elevilor peste 1.500 de ghiozdane, dintre care 500 prin intermediul Fundaţiei Filantropia a Centrului Eparhial, alături de rechizite şi îmbrăcăminte în valoare de 130.742 lei, de care au beneficiat peste 2.000 de copii.

La acestea se adaugă şi cele 11 burse în valoare totală de peste 50.000 de lei pe an, oferite de Fundaţia „Preot Ioan Olaru” a Parohiei Timişoara Iosefin elevilor buni la învăţătură, dar cu situaţie materială precară.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *