Bulgaria trimite 350 de militari la graniţa sa cu Turcia pentru a susține poliţia de frontieră

frontiera 24

Bulgaria a trimis luni 350 de militari la graniţa sa cu Turcia în susţinerea poliţiei de frontieră, din cauza unei presiuni în creştere a migraţiei, a anunţat ministrul bulgar al apărării, Gheorghi Panaiotov. Guvernul Bulgariei a anunţat trimiterea a 350 de militari la frontiera cu Turcia, pentru a ajuta Poliţia de frontieră în contextul creşterii numărului imigranţilor extracomunitari care încearcă să ajungă în Uniunea Europeană.

CITEȘTE ȘI: Video: „Cea mai scumpă casă din lume” a fost scoasă la vânzare după ce dezvoltatorul a dat faliment. Cât costă palatul

„Începând de luni, au fost mobilizaţi militari la frontiera bulgaro-turcă pentru a susţine Poliţia de frontieră. Sunt 350 de militari, cu 40 de unităţi de echipament”, a declarat ministrul bulgar al Apărării, Gheorghi Panaiotov, citat de cotidianul Le Figaro. Decizia a fost luată în urma creșterii numărului de refugiați, care încearcă să ajungă în mod ilegal în Uniunea Europeană.

Ministerul de Interne al Bulgariei a anunțat că, de la începutul anului, au fost arestați aproximativ 6500 de imigranți care încercau să treacă frontiera ţării. Majoritatea provine din Afganistan. Bulgaria se situează la frontiera terestră externă a Uniunii Europene, iar un gard din sârmă ghimpată, deteriorat pe alocuri, se întinde la granița bulgaro-turcă, pe o distanţă de aproximativ 260 de kilometri.

În august, Parlamentul de la Sofia a decis mobilizarea a 400-700 de militari la frontierele cu Turcia şi Grecia pentru intensificarea măsurilor de securitate, potrivit Mediafax. Bulgaria nu a primit niciodată un număr mare de solicitanți de azil.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *