Bucureștiul, Timișul și Clujul sunt zonele cu cele mai mari salarii medii din țară

Salariul mediu net a ajuns în martie la 5.185 de lei

Bucureștiul, Timișul și Clujul sunt zonele cu cele mai mari salarii medii din țară

Bucureștiul, Clujul și Timișul sunt zonele cu cele mai mari salarii medii din țară, conform statisticilor oficiale, scrie economedia.ro.

Acestea au și cele mai mult locuri de muncă postate, după cum arată datele centralizate de o platformă de recrutare.

Cele mai recente date ale INS arată în felul următor: câştigul salarial mediu net a fost în februarie de 4876 lei, în creştere cu 17 lei (+0,3%) față de luna ianuarie 2024 și cu 14,2% față de aceeași lună a anului trecut.

Valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu net s-au înregistrat în activităţi de servicii în tehnologia informaţiei (inclusiv activităţi de servicii informatice) (11297 lei), iar cele mai mici în fabricarea articolelor de îmbrăcăminte (2729 lei).

Conform datelor INS consultate de Economedia, Bucureștiul e lider incontestabil în ceea ce privește veniturile medii, cu 6136 de lei, capitala fiind urmată de Cluj (5766) și Timiș (5278).

Datele platformei bestjobs pentru luna martie arată că s-a depășit pragul de 1 miliom de aplicări, 250.000 dintre acestea ducându-se către joburi full remote. Cu 23% mai mulți candidați au fost contactați de către angajatori pentru interviu față de ianuarie 2024.

CITEȘTE ȘI: Cursuri gratuite pentru concursul de ”titularizare”, organizate de UVT

Domeniile cu cea mai mare ofertă de muncă au fost vânzări, retail, financiar/contabilitate, inginerie, producție/logisticăJudețele cu cele mai multe joburi au fost București (plus Ilfov), Timiș, Cluj, Brașov, Prahova.

Domeniile către care s-au duc cele mai multe înscrieri au fot vânzări, management, financiar/contabilitate, retail, IT/telecom.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *