Britanicul Lightfoot devine primul om din ultimii 15 ani care a câștigat cursa „Om contra Cal”

Britanicul Lightfoot devine primul om din ultimii 15 ani care a câștigat cursa „Om contra Cal”

Alergătorul britanic Ricky Lightfoot a câștiga maratonul „Man vs Horse” desfășurat pe o distanță de 22 de mile, într-o zonă rurală din Țara Galilor, devenind prima persoană care termină înaintea animalului, în ultimii 15 ani la acest eveniment anual.

Binecunoscutul Lightfoot, în vârstă de 37 de ani, a trecut linia de sosire în două ore, 22 de minute și 23 de secunde sâmbătă, devansând calul Lane House Boy, călărit de Kim Alman, care a fost la două minute și o secundă în urmă.

A fost doar a treia oară în istoria de 41 de ani a evenimentului când un alergător a învins calul, Lightfoot repetând performanța lui Florien Holtinger, care a reușit să câștige în 2007, și pe Huw Lobb, care a triumfat cu trei ani mai devreme.

Evenimentul maraton din Llanwrtyd Wells a pus față în față 1.200 de alergători și o echipă de 60 de cai și călăreți pe o distanță de 35 km (22 mile) pe un teren accidentat, inclusiv pe dealuri abrupte.

Lightfoot, medaliat la Trail Running și la World Long Distance Mountain Running Challenge, a încasat un premiu de 3.500 de lire sterline (4.265 de dolari) pentru victoria sa și a glumit pe seama înscrierii la următoarea cursă Grand National.

„M-am gândit că aș putea să îi ofer calului o cursă bună”, a declarat Lightfoot pentru BBC, adăugând că era încrezător în ciuda faptului că a stat treaz 29 de ore înainte de eveniment, după ce a zburat din Tenerife.

„Ar fi grozav dacă aș putea câștiga Grand National. Nu am călărit niciodată un cal în viața mea. Totuși, am călărit odată un măgar la Blackpool Pleasure Beach”.

CITEȘTE ȘI: O consilieră personală a primarului Fritz își securizează jobul la stat, prin concurs fără adversar la DASMT

Cursa de anduranță a luat ființă în 1980, în urma unui pariu în Neaudd Arms – pubul care este încă punctul de plecare al maratonului – după ce doi localnici s-au certat dacă omul poate învinge un cal într-o cursă de lungă distanță, conform Mediafax.

Cursa, care de atunci a atras un public numeros, a revenit anul acesta după ce a fost întreruptă din cauza pandemiei COVID-19 și se va întoarce în 2023, când caii vor încerca să își restabilească dominația.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *