”Borduriada” fără orizont continuă la Timișoara – GALERIE FOTO

“Borduriada” declanșată de ceva vreme la Timișoara continuă nestingherită și pe caniculă. O echipă de muncitori la bustul gol sau îmbrăcați sumar lucrează de câteva zile de zor pe două străzi altfel liniștite din zona Calea Aradului, Orșova și Dej.

Conform informațiilor primite de la Primăria Timișoara, „în zonă se efectuează lucrări de reparații și întreținere drumuri, în cadrul cărora se înlocuiesc bordurile, se asfaltează și se repară carosabilul din zonă”.

Pe hârtie, lucrurile sună bine, creându-se impresia că gospodarii din administrația timișoreană nu stau nici o clipă locului și găsesc mereu ceva de făcut… Doar că, pe teren, lucrurile stau puțin altfel. La momentul vizitei noastre la fața locului, un buldoexcavator al unei firme din comuna arădeană Apateu (conform tăbliței de înmatriculare) scotea bordurile dintre două blocuri – unul situat pe strada Orșova, iar celălalt, pe strada Dej -, deși acestea se aflau într-o stare mai mult decât satisfăcătoare și, în condițiile în care vorbim de un perimetru de interior, fără o circulație excesivă, respectiva stare mai putea dura mult și bine.

N-a fost să fie, onor administratorii orașului au decis că una din prioritățile urbei este neapărat schimbarea bordurilor cu pricina, așa că treaba merge înainte. Și, probabil, există un plan de îndeplinit – ceva asemănător cincinalelor de altădată -, altfel nu se explică “plantarea” de borduri în exces. Ne referim la scoaterea inclusiv a bordurilor puse… anul trecut, de o echipă a Colterm – deci, în fond, tot a primăriei – care a lucrat în zonă!

Chiar în condițiile în care, în perimetrul respectiv, ar urma să se asfalteze, nici vechile borduri, nici cele puse anul trecut de Colterm n-ar fi împiedicat cu nimic operațiunea de asfaltare. Păi da, dar atunci primăria avea mai puțini bani de plătit executantului, or așa ceva nu se poate… Unde ne trezim?!

S-a ajuns chiar la situația în care s-au pus borduri nu doar la marginea carosabilului, ci și între trotuar și spațiul verde din fața unui bloc, un brâu absolut inutil și inestetic… Așadar, motto-ul care guvernează activitatea municipalității timișorene a rămas același și în noul mandat al primarului Nicolae Robu: să cheltuim cât mai mulți bani publici pentru cât mai multe lucruri inutile!

Culmea este că oamenii Primăriei Timișoara au decis că niște borduri noi și perfect funcționale trebuie neapărat scoase, dar la câțiva metri distanță, în spațiul din spatele garajelor de lângă blocul nr. 16 de pe strada Orșova tronează de o bună bucată de vreme o grămadă de copaci uscați, tăiați de o echipă trimisă de municipalitate și abandonați acolo.

În timp, s-au mai strâns acolo o saltea, diverse ambalaje și alte gunoaie, întregul spațiu devenind total insalubru, fără ca Retimul să-și facă simțită prezența. Ei, dacă s-ar fi pus problema de a se monta niște borduri și acolo, probabil că perimetrul respectiv ar fi fost pregătit rapid pentru operațiune, iar lăstărișul și gunoaiele ar fi dispărut ca prin minune…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.