Veste EXCELENTĂ pentru locuitorii din Giroc şi Chişoda

Dacă Dumbrăvița și Ghiroda au rezolvat problema transportului public de persoane din și spre municipiul Timișoara printr-un parteneriat cu acesta din urmă, Girocul a ales varianta „prin forțe proprii” și, probabil, că bine a făcut.

Transportul local al girocenilor și chișozenilor, de la an la an tot mai numeroși, este asigurat de Giroceana SA, societate cu capital social al consiliului local, care are în dotare trei autobuze noi Euro 6. Din toamnă, acestora li se va alătura și un al patrulea mijloc de transport în comun, identic cu celelalte.

Noutățile însă nu se opresc aici, pentru că dacă acum parcurgerea întregului traseu durează, cu tot cu perioadele de așteptare, circa 50 de minute și sunt efectuate, zilnic, 21-22 de curse dus-întors, odată cu sporirea numărului de autobuze și graficul de circulație al acestora va fi modificat.

Astfel, conform primarului Iosif-Ionel Toma, autobuzele vor porni concomitent din stațiile de capăt de linie din Chișoda, Giroc și Timișoara, având toate aceeași oră de plecare și întâlnindu-se undeva pe traseu. Prin aceste plecări consecutive va fi scurtat timpul de așteptare.

Sistemul de transport în comun propriu al comunei Giroc va ține și pe mai departe seamă de dinamica populațională a celor două localități componente, Giroc și Chișoda, despre care se estimează că, la ora actuală, sunt locuite de peste 12.000 de persoane, la care trebuie adăugați flotanții și cei cu domiciliul în Timișoara, alte circa trei mii.

0 Comments

No Comment.