Bombă în dosarul Microsoft: mituitorul dotează instanțele de judecată!

dosarul Microsoft 1

Mituitorul din dosarul Microsoft şi afaceristul de casă al lui Emil Boc au pus mâna pe un contract cu statul.

Astfel, Ministerul Justiţiei cumpără echipamente IT pentru dotarea instanţelor şi a aparatului său central de la firma lui Claudiu Florică, mituitorul din dosarul Microsoft, şi de la Marcel Borodi, afaceristul de casă al lui Emil Boc.

Contractul a fost atribuit pe 11 aprilie, în urma unei licitaţii pe care firma lui Claudiu Florică, Synotech Global Services România SRL, a câştigat-o după ce a venit cu cea mai bună ofertă de preţ, de 1.200.200 lei, fără TVA. Firma care va livra noile echipamente IT din dotarea Ministerului Justiţiei asigura deja mentenanţa serverelor vechi ale instituţiei.

Interesant, în acest context, este câtă grijă putea avea Synotech Global Services România de serverele ministerului, din moment ce ştia că ar putea să-i ofere altele noi, printr-o înţelegere mult mai bănoasă pentru el.

Contractul oferit de Ministerul Justiţiei are şi un al doilea beneficiar, Net Brinel SA Cluj-Napoca, societate patronată de Marcel Borodi, care va primi 3.965.000 lei. Şi Borodi este un partener de tradiţie al Justiţiei. Firma sa, Net Brinel SRL, a luat în 2011 un contract pentru îmbunătăţirea portalului de judecată al ministerului, în valoare de un milion de euro, iar în 2015 primea 20.000 de euro pentru sistemul de înregistrare a şedinţelor de judecată din Judecătoria Lehliu Gară.

Claudiu Florică are o lungă experienţă în afacerile cu statul, de la care a încasat peste 30 de milioane de euro în perioada 2007- 2014.

Acesta s-a aflat în epicentrul dosarului Microsoft, cel mai mare dosar de corupţie din România de după 1989, cu şpăgi de 60 milioane de euro.

Însă anul trecut, Claudiu Florică a fost exonerat de DNA de orice vinovăţie, deşi a fost mituitorul personajelor acuzate şi condamnate ulterior în acest dosar.

Graţie denunţurilor pe care le-a făcut împotriva „greilor” Elena Udrea, Dorin Cocoş, Gabriel Sandu, Nicolae Dumitru, Gheorghe Ştefan ş.a, afaceristul a beneficiat de clemenţa totală a procurorilor şi a rămas şi cu beneficiile financiare ale tranzacţiilor derulate în scandalul Microsoft. Bonus: încă un contract cu statul, culmea, tocmai cu Ministerul Justiţiei.

Sursa: stiripesurse.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns