Bogdan-Nicolae Stan este noul preşedinte al ANAF

Premierul Sorin Grindeanu a semnat decizia privind numirea lui Bogdan-Nicolae Stan în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), după demisia lui Dragoş Doroş

Bogdan Nicolae Stan a ocupat temporar funcţia de director general adjunct al Direcţiei Monitorizare, Control şi Atifraudă din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), iar în 2014 avea funcţia de director general adjunct în cadrul ANAF, la Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili – Activitatea de Inspecţie Fiscală.

Ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan a declarat că se lucrează intens la eliminarea formularului 088 şi că se aşteaptă ca vineri seara să ajungă la Monitorul Oficial ordinul noului şef al ANAF în legătură cu acest formular.

“Se numeşte Bogdan Stan, este din sistem, a lucrat la directia de mari contribuabili, directia din ANAF care furnizează cea mai mare pondere de venituri, mizăm mult pe profesionalism. Transferul se face prin înţelegerea părţilor. Dragoş Doroş îşi declarase intenţia de a pleca din ANAF, aşa că premierul a dat curs cererii şi a numit un înlocuitor”, a declarat, vineri, Viorel Ştefan, ministrul Finanţelor.

Acesta a spus că se lucrează intens pentru renunţarea la fomularul 088. “Sarcinile rămân, dar şefii se schimbă. Angajamentul să desfiinţăm declaraţia 088 rămâne. Sper ca până în această seară să ajungă ordinul şefului ANAF. Se lucrează de câteva zile non stop. Ultima evaluare s-a făcut azi-noapte. Ne dorim să desfiinţăm acest formular, să dăm curs solicitărilor mediului de afaceri şi să nu ducem la disfuncţionalităţi în activitatea ANAF”, a spus Viorel Ştefan.

Ministrul a precizat că este mulţumit dacă ANAF a avut încasări pe 2016 peste cele proiectate, dar aceasta nu are nici o legătură cu gaura din buget.

“Când s-a discutat de acea pierdere, se vorbea despre proiecţia bugetară, ceea ce ar fi impus o corecţie în minus în a doua jumăte a anului, nu s-a întâmplat, guvernul a venit şi a adăugat la prognoză. Ce spune comunicatul ANAF sunt datele aferente anului trecut şi este foarte bine”, a completat Viorel Ştefan.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns