Boala care face ravagii în România! Sute de mii de oameni o au. Aceleași simptome ca la coronavirus

stranut

Pandemia de coronavirus face ravagii în România. Și totuși, aceasta nu este singura boală care dă peste cap viața oamenilor. Sute de mii de români au parte de o altă boală care le creează probleme imense, notează capital.ro

CITEȘTE ȘI: Marele Premiu al Festivalului “Gelu Stan” ajunge în Năsăud

În plin sezon al ambroziei, jumătate de milion de români alergici la această plantă care crește în special pe terenuri virane, se confruntă cu o grijă în plus. Alergia are aceleași simptome precum coronavirusul. Vorbim despre strănut, nas înfundat sau pierderea mirosului. Toate seamănă cu cele provocate de coronavirus.

Speriați, oamenii cer ajutor în spitale. Specialiștii îi sfătuiesc să se adreseze medicului de familie, care îi poate îndruma către un alergolog sau către un spital COVID, dacă e cazul.

Cei care trec prin acest coșmar trebuie să se adreseze medicului de familie. În funcție de simptome, acesta îi poate trimite la un specialist ori la o testare COVID-19, ca să elimine orice dubiu.

„Dacă este primul an când îi apar simptomele, este destul de greu de făcut un diagnostic diferențial. Durata este foarte importantă, simptomele la început pot fi asemănătoare, apoi apare febra – în infecția cu covid – și evoluția în timp a afecțiunii. Unii pacienți cu alergie severă la ambrozie au nasul atât de înfundat încât nu mai simt mirosul”, spune Brândușa Petruțescu, medic primar alergologie și imunologie clinică, conform ProTV.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *