Marele Premiu al Festivalului “Gelu Stan” ajunge în Năsăud

gelu stan

17 tineri soliști de muzică populară au ajuns în finala celei de-a doua ediţii a Festivalului – concurs “Gelu Stan”. Cu toţii au dovedit nu doar talent, ci și multă pasiune pentru tradițiile și folclorul românesc.

CITEȘTE ȘI: Încă o țară din Europa a inclus România în zona roșie. Testul și autoizolarea au devenit obligatorii

Reprezentând toate zonele istorice ale țării, concurenții i-au impresionat pe membrii juriului, iar decizia acestora de a alege să premieze nouă dintre ei nu a fost deloc una ușoară. C

u unanimitate de voturi, juriul a acordat Marele Premiu Larisei Bozbici, care a adus în concurs melodii și tradiții din Năsăud. Ingrid Boengiu, din Gorj, a fost tânăra interpretă recompensată cu Premiul I. Juriul a decis ca premiul al II-lea să ajungă la Ioana Delia Magherușan, reprezentantă a zonei Someșului, iar cea de-a treia poziție pe podiumului laureaților a fost adjudecată de Bianca Botișan, din Maramureșul Istoric.

Cele trei mențiuni au fost obținute de Dorin Adrian Rus, din Valea Țibleșului, de Damian Spinei, din Basarabia, și de Diana Topan, cea care a adus la Timișoara moștenirea folclorică din Maramureșul Istoric.

Familia maestrului Gelu Stan a decis să înmâneze Premiul Tinereții Robertei Buzurin, din Romanați, Olt, în timp ce Premiul Radio Timișoara a ajuns la bănățeanul Vlad Văcaru. Cu mult mai puțini spectatori decât de obicei, ca urmare a măsurilor de prevenție sanitară impuse de autorități, Grădina de Vară a Filarmonicii “Banatul” a fost însuflețită, iar iubitorii de muzică populară au demonstrat, prin susținerea lor, că sunt în continuare alături de tinerii care promovează și duc mai departe tradițiile și folclorul românesc.

De aplauze și aprecieri s-au bucurat, de asemenea și instrumentiștii Orchestrei Ansamblului Profesionist “Banatul”, conduși de dirijorul Sebastian Roșca. Evenimentul cultural susținut financiar de Consiliul Județean Timiș a fost transmis în direct pe paginile de facebook ale Asociației Culturale ProDatina și Radioului Timișoara. Spectacolul folcloric a înregistrat în mediul online nu mai puțin de 73 de mii de vizualizări.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *