Bloc evacuat la Timişoara. Locatarii au simţit miros de insecticid. Au intervenit SMURD şi echipajul CBRN

ISU Timiş a primit o solicitare de intervenție în Timişoara, pe strada Inului nr. 4, pentru un miros puternic de insecticid. A fost alertat imediat Detașamentul 2, pentru o primă intervenție și evacuare a persoanelor din imobil, echipajul de prim-ajutor SMURD B şi echipajul CBRN.
Este vorba despre scara unui bloc cu parter şi patru etaje, cu 16 apartamente.
În urma măsurătorilor, echipajul CBRN nu a înregistrat valori de substanțe toxice pe aparatura de detecție. Au fost evacuate un număr de 10 persoane (5 adulți și 5 minori).

La locul intervenției acționează un echipaj CBRN, o autospecială de stingere, un echipaj de prim-ajutor SMURD și două echipaje de poliție.

„La locul intervenției au mai ajuns o ambulanță SAJ tip C2 cu medic şi un microbuz ISU cu 16 locuri.
În acest moment se efectuează evaluarea medicală a persoanelor evacuate și va urma un eventual transport la spital, după caz.
S-a ventilat spațiul imobilului cu motoventilatorele din dotare. Au fost anunțate cele două UPU: Spitalul Județean – pentru adulți și UPU – Spitalul Louis Ţurcanu – pentru copii, în cazul în care se va dispune transportarea persoanelor la spital”, a informat ISU Timiş.
Ora 20:40: Toate forțele de intervenție se retrag. Au fost evaluați medical toți cei 10 locatari. De asemenea, a fost efectuată detecția pentru substanțe toxice cu aparatura CBRN din dotarea ISU Timiș pe casa scării și în toate apartamentele. Nu s-au identificat substanțe toxice periculoase.
0 Comments

No Comment.