„Big Brother”, cu ochii în patru!

camera 1

Cele aproape 100 de camere de supraveghere montate în zonele mai des frecventate din Timișoara sunt deja funcționale, iar imaginile fiind transmise în timp real la centrul de comandă de pe strada Iuliu Maniu, coordonat de poliția locală.

Echipamentele au fost instalate grație unui proiect din fonduri europene intitulat „Sistem de supraveghere pentru creșterea siguranței și prevenirea criminalității în municipiul Timișoara”, în valoare de 3,9 milioane de lei.

Cele 13 spații publice unde „Big Brother” și-a intrat în atribuții în 94 de exemplare sunt: Piaţa Libertăţii, Piaţa Unirii, Piaţa Sfântul Gheorghe, Piaţa Victoriei, Piaţa 700, Piaţa Badea Cârţan şi Piaţa Traian, precum și la Primăria Timişoara, Colegiul „C.D. Loga”, Liceul Pedagogic „Carmen Sylva”, Liceul „Jean-Louis Calderon”, Liceul „Nikolaus Lenau” şi Liceul „Grigore Moisil”.

Polițiștii care urmăresc imaginile își vor putea înștiința în timp util colegii de pe teren în cazul în care observă probleme în vreo zonă. Sunt vizate actele de vandalism, furturile, agresiunile și orice alte încălcări ale legii.

Acest sistem cu camere de supraveghere se adaugă celui de management al traficului, care include instalarea altor 230 de camere video care vor urmări desfășurarea circulației rutiere din Timișoara, astfel că zonele în care cineva va fi cu ochii pe noi se vor înmulți considerabil.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “„Big Brother”, cu ochii în patru!

  1. super si o initiativa mai indrazneata si foarte utila acizitionarea de drone pt politie noaptea sa nu se aventureze in zone necunoscute ci din aer sa vada totul asa noaptea ar fi mai sigura pt eii si noi cetatenii daca tot sunt fonduri europene ganditiva cate masini (furate ETC) sar vedea noaptea sa nu mai vrb de alte lucrurii nevorbite gen droguri etnobotanice etc asa politia sar duce la fix si cu dovezi pt inculparea lor

  2. Alfa – ma doare capul! O initiativa UTILA! De ce? Sa stea putorile sa mance saorma, ca si asa toti is grasi si imbuibati de slana cu ceapa, sau ar mai fi si varianta instalarii unui soft pe mobile si vor sta toti prin birturi la manele si vor „spiona” ca 007 ….

Lasă un răspuns