Bicicliștii timișoreni, trași pe dreapta și… echipați corespunzător

verde pentru biciclete 1

Biciliștii care au trecut prin zona centrală a urbei, în seara de 18 decembrie, au fost trași pe dreapta de polițiști. Oamenii legii nu i-au amendat, ci doar i-au sfătuit cum să își echipeze vehiculele pe timpul nopții.

Acțiunea a fost organizată de ”Verde pentru Biciclete”, în colaborare cu Poliția Rutieră Timiș și reprezentanți ai bicicliștilor din cadrul Comisiei de circulație a primăriei.

Conform legislației în vigoare, bicicliștii care se deplasează, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, trebuie să aibă în față lumina albă sau galbenă, iar în spate, pe cea roșie și cel puțin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeași culoare. În caz contrar, sunt pasibili de amendă. De data aceasta polițiștii au ales să le împărtă bicicliştilor seturi de lumini și veste reflectorizante în loc de procese-verbale.

“Cu o astfel de atitudine constructivă mi se pare că începe să se facă lumină în relația dintre bicicliști și autorități, atât la propriu, cât și la figurat. Mă bucur că nu am fost amendat, iar de acum chiar o să am grijă să fiu cât mai ușor de văzut în trafic”, a spus unul dintre bicicliștii opriți de poliția rutieră pe pista special amenajată din fața Catedralei.

Acțiunea face parte din demersurile ”Verde pentru Biciclete”, pentru informarea și educarea posesorilor de vehicule pe două roți, inițiativa luând naștere la una dintre întâlnirile grupului lobbycicliștilor timișoreni.

“Îmi doresc ca de la lună la lună să ni se alăture tot mai mulți bicicliști puși pe treabă și împreună să găsim soluții la problemele de care se lovesc cei care aleg să pedaleze prin oraș zi de zi. 2017 a fost un an extrem de important pentru comunitatea bicicliștilor timișoreni. Acum lucrăm cu spor la calendarul evenimentelor VpB pentru anul viitor și vă pot spune din culise că am convingerea că în 2018 lucrurile vor merge din ce în ce mai bine și astfel de parteneriate cu poliția rutieră se vor repeta”, a spus Ana Munteanu, coordonator Verde pentru Biciclete și reprezentant al posesorilor unor astfel de vehicule în Comisia de Circulație PMT.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *