Ei sunt cei mai drăgălaşi şi entuziaşti colindători din Timişoara (video)

Cea mai drăgălaşă şi mai entuziastă ceată de colindători ne-a trecut pragul încă de dimineaţă, când 12 prichindei cu căciuliţe roşii şi obraji îmbujoraţi au cântat din tot sufletul „Iată, vin colindătorii!”.

Copilaşii din Clasa mijlocie C de la Grădiniţa cu program prelungit nr. 23 din Timişoara s-au strâns în jurul bradului împodobit din holul redacţiei „Renaşterii bănăţene” şi, plini de elan, ne-au arătat că sunt nu numai pricepuţi la cântat, ci şi bucuroşi nevoie mare că ne pot vesti, după cum se cuvine, Naşterea Domnului.

„Vine iar şi la noi Moşul blând şi bun/Să cântăm, să dansăm pentru Moş Crăciun”, a colindat puştimea, atentă la sunetul de clopoţel care acompania, ritmic, refrenul „Zurgălăi, zurgălăi, vesel sună ei”, al unui „Gingle bells” vioi şi sprinţar, tradus în româneşte.

Cât a durat micul lor recital, am fost încă odată copii pregătiţi pentru cea mai frumoasă sărbătoare a iernii, iar adulţii din rândul auditoriului s-au grăbit să imortalizeze artiştii de-o şchioapă.

De la educatoarea lor am aflat că toţi au participat disciplinaţi la repetiţii, de la prâslea echipei, în vârstă de trei anişori, până la colindătorii deja „mari”, adică de… cinci ani.

Zâmbetele şi aplauzele noastre înfocate, dar şi punguţele cu dulciuri gustoase le-au răsplătit truda, iar urările lor de Crăciun ne-au uns la suflet.

„Am plecat să colindăm/Când boierii nu-s acasă/Domn, Domn, să-nălţăm”/C-au plecat la vânătoare/Domn, Domn, să-nălţăm/Să vâneze căprioare/Domn, Domn să-nălţăm…”

Vechiul şi frumosul cântec de Crăciun a răsunat în miezul zilei la porţile noastre. Nu eram plecaţi la vânătoare aşa că i-am primit cu drag şi inimă deschisă pe colindătorii din Clasa I B de la Şcoala nr 24.

Însoţiţi de prof. Mihaela Panda, micuţii cu glasuri cristaline şi bine strunite ne-au introdus în atmosfera magică a Naşterii Mântuitorului, delectându-ne cu piese din repertoriul tradiţional de sezon, dar şi cu unul modern, al cărui îndemn a fost „Fiţi, aşadar, mai buni/Şi credeţi în minuni”.

Pentru noi, gazdele, cel mai mare miracol al momentului a fost să-i auzim şi să-i aplaudăm pe ei, vestitori inocenţi ai unui Crăciun de poveste.

Apoi, ne-au colindat elevi ai Şcolii gimnaziale nr. 19 din.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns