Bazinul de înot de la Generala 30 trebuie refăcut din temelii! Când s-ar putea deschide

Inaugurat cu fast, în plină campanie electorală, în prezenţa lui Nicolae Robu, bazinul de la Şcoala Gimnazială nr.30 nu este nici acum funcţional. La nici o zi de la deschidere, nivelul apei a început să scadă, după ce în mare grabă, pentru ca primarul să participe la eveniment, a fost adusă o vindanjă pentru umplerea volumului. Iniţial, termenul pentru darea în folosinţă a acestuia a fost de 5 decembrie 2016.

Suntem la jumătatea lunii martie, adică la mai bine de trei luni de la inaugurare, timp în care tot ceea ce s-a realizat a fost distrus, din cauză că lucrarea a fost prost efectuată. Gresia, straturile de ciment, polistirenul şi hidroizolaţia au fost scoase, pentru că la nici o zi de la inaugurare, în cuva acoperită deja cu gresie au apărut fisuri.

După ce s-au făcut mai multe analize şi s-a discutat despre cauzele ce au determinat apariţia fisurilor, toate firmele care au participat la lucrările de la bazin, chiar şi proiectantul, şi-au asumat greşelile, aşa că s-au reapucat de lucru. Asemeni meşterului Manole, au dat jos tot ce au pus, rămânând, din nou, cu o cuvă goală. Pentru refacerea lucrărilor, firma nu va mai fi plătită cu nici un leu. Ba mai mult, ultima tranşă de plată nu a fost încă virată în contul societăţii, aceasta urmând să beneficieze de bani doar la final.

„Este posibil ca bazinul să fie dat în folosinţă de abia în luna iunie, până în data de 15”, ne-a asigurat Mihaela Şora, directoarea Şcolii Gimnaziale nr. 30. Până atunci, copiii de clasa a VIII-a vor termina şcoala şi nu vor mai putea beneficia de cursurile gratuite de înot.

„Ne-am gândit şi la ei. Aşa că vom vedea cum facem. Le vom realiza legitimaţii speciale cu ajutorul cărora vor avea acces la bazin, pentru că nu este corect ca ei, fiind în ultimul an, să fie privaţi de această posibilitate”, ne-a spus Mihaela Şora.

Până când a intrat în amenajare, bazinul era frecventat săptămânal de 1.000-1.100 de elevi, iar orele de înot erau gratuite. Totodată, aceasta constituia o sursă de venit pentru şcoală, deoarece, după ora 16, şi în weekend culoarele erau închiriate pentru doritorii din afara şcolii.

Bazinul de înot de la Generala 30 a fost dat în folosinţă în 2002, iar în urmă cu patru ani piscina era într-o stare avansată de deterioare. De asemenea, existau probleme la instalaţia de clorinare, muncitorii fiind obligaţi să controleze zilnic substanţele introduse în apă. Conducerea şcolii s-a adresat primăriei, expunând situaţia existentă şi solicitând ajutor pentru reparaţii. În cele din urmă, s-a aprobat modernizarea bazinului, iar lucrările au început în anul 2015.

Articol scris de Anca Toma şi Simona Vasi

1 Comments
pif 18/03/2017
un proiect tipic pentru Primarul Timisoarei, unde pune mina nu mai creste nimic. ca si sala de sport acoperita a Politehnicii, in constructie de 5 ani aproape. sint curios cind o vom reface complect dupa terminarea ei, probabil luna urmatoate inaugurarii.