Bătuţi din nou de ultima clasată >> Petrolul Ploieşti – ACS Poli Timişoara 3-2 (2-0)

Dorin Goga ACS Poli Timisoara

Decimată de accidentări şi suspendări şi cu cei rămaşi în lot cu gândul la ce vor face în sezonul următor şi la cum îşi pot recupera salariile restante, ACS Poli a suferit o nouă înfrângere în play-out, 2-3, luni, în deplasare, cu Petrolul Ploieşti, ratând şansa de a urca pe locul al şaselea, care asigură participarea la barajul de menţinere în elita fotbalului românesc, dar în acelaşi timp menţinându-se, poate nemeritat, aproape de FC Voluntari, echipă aflată la rândul ei într-o mare suferinţă sportivă şi financiară.

Meciul dintre ultimele două clasate a generat cinci goluri. Trei au fost în poarta lui Smaranda, două din penalty, autori Astafei (min. 15, în dreapta goalkeeperului timişorean, plecat în partea opusă) şi Zoubir (min. 28, pe centru), tot ei obţinându-le, inversat, poliştii care au faultat fiind Suarez şi Smaranda, şi unul din acţiune, reuşit de Pacar (min. 75, şut din careu, după o pasă pe poziţie viitoare).

De cealaltă parte, Timişoara a punctat cu capul, prin Nimely (min. 67, reluare de la colţul scurt) şi Jenkins (min. 90, din centrul careului), de fiecare dată din cornere bătute de Goga. „Poetul” a fost şi el aproape de gol, în minutul 12, la 0-0, când şutul său a trecut puţin peste poartă.

În actul inaugural a avut şi Suarez o şansă bună de a-şi trece numele pe lista marcatorilor, reluarea sa din poziţie centrală fiind blocată (min. 35). Petrolul a fost mai periculoasă în repriza secundă, ratând prin Zoubir (min. 65, şut scos cu piciorul de Smaranda), Pacar (min. 68, şut puţin pe lângă poartă din alergare, talonat de Cânu) şi Astafei (min. 74, şut deviat pe lângă poartă).

Petre Grigoraş l-a folosit în ultimele 15 minute, incluzând aici şi prelungirile, pe tânărul Sorescu, ultimă schimbare, el remarcându-se printr-un şut „sănătos” din afara careului (min. 89).

Nu este nimic pierdut la formaţia bănăţeană, însă forma slabă prelungită, moralul scăzut şi dezinteresul unor jucători sunt piedici mari în calea salvării de la retrogradare. Trist este că în prima jumătate stagională Petrolul a fost cel mai accesibil adversar al alb-violeţilor, lucrurile schimbându-se radical în play-out-ul Ligii I, fază ce i-a găsit total nepregătiţi pe băieţii lui Petre Grigoraş.

ACS Poli Timişoara: Smaranda – Melinte, Bocşan, Cânu, D. Popescu – Jenkins, Suarez (Zicu ’73) – Bărbuţ, Nimely (Sorescu ’79), Goga – Rajcomar (Doman ’46). Antrenor: Petre Grigoraş.

Foto: ADRIAN PÎCLIŞAN (arhivă)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns