O gaşcă de hoţi terorizează firmele dintr-un cartier timişorean

hoti Timisoara

Într-una dintre nopţile trecute, pe camerele de supraveghere ale unui service auto, situat pe Strada Bujorilor, administratorii firmei respective au văzut un episod care li s-a părut… amuzant. Un bărbat cu cagulă stătea de pază şi supraveghea zona, iar o tănără demonta bateriile de la tiruri.

Deşi părea foarte pricepută privind partea tehnică, fata nu a reuşit însă să le transporte, acestea fiind foarte grele. Bărbatul cu cagulă nu a ridicat nici măcar un deget pentru a o ajuta. Astfel, cei doi au plecat cu mâna goală. Totuşi, filmările vor fi depuse la poliţie.

Din incinta aceluiaşi service auto s-au furat, în urmă cu aproximativ patru ani, bunuri în valoare de 15.000 de lei. S-a depus o sesizare la poliţie, însă cazul nu a fost rezolvat, nici până astăzi.

Zilele trecute, a avut loc un alt furt, fiind sustrase mai multe baterii pentru tiruri, oglinzi (unele dintre ele se confecţionează doar la comandă), precum şi alte piese.

„Suntem nevoiţi să lucrăm doar pentru a acoperi paguba produsă de hoţi. Am fost la poliţie şi am reclamat cazul. Ne-au spus că trebuie să montăm camere de supraveghere, altfel vom fi noi amendaţi. Uite, am făcut-o şi pe asta şi am fost din nou călcaţi de hoţi. Bine că n-a putut fata aia să care bateriile”, spune Marian Mocanu, unul dintre administratorii firmei.

Sute de timişoreni, pe lista rușinii. Află dacă ești printre ei!

În incinta aceluiaşi sediu se află mai multe societăţi comerciale. Toate sunt situate pe Strada Bujorilor şi patronii au mai avut de-a face, de-a lungul timpului, cu situaţii similare. S-au sustras zeci de litri de motorină, diferite bunuri scumpe şi, din câte se pare, nici paznicii nu reuşesc să facă faţă jafurilor. Aceştia fie sunt ameninţaţi, fie nu vor să se pună cu găştile (se spune că unele dintre ele ar fi din Freidorf).

ACCIDENT TERIBIL! O persoană a murit şi alte şase au fost rănite grav

„Plătim la stat cam 3.000 de lei pe lună pentru noi doi, căci doar atâţia suntem în firmă. Acum, trebuie să lucrăm câteva luni gratis, pentru a acoperi pagubele făcute de hoţi. Ne-am pus şi sistem de supraveghere video şi tot… nimic. Nu este normal. Probabil că dacă tot aşa vor merge treburile vom închide firma”, spune Marian Mocanu.

Din păcate, mai mulţi patroni de firme din zonă se plâng de faptul că sunt călcaţi de hoţi mult prea des, iar unii dintre ei bănuiesc că s-a creat o adevărată reţea şi că se fură la comandă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns