Bătrânii Timișoarei au ajuns bătaia de joc a administrației locale

protest teren

Trei seniori timișoreni sunt pur și simplu umiliți de administrația locală. De câteva luni, ei sunt puși să întocmească dosare pe banii lor, pentru a primi un drept câștigat în instanță cu titlu executoriu.

Acestor pensionari li s-a alăturat un tânăr care luptă pentru moștenirea unei rude, prea bătrână pentru a mai bate la ușile aleșilor locali. Cele patru persoane s-au unit într-o asociație care a câștigat dreptul de punere în posesie a unor terenuri situate în zona Ovidiu Balea (Mehala).

CITEŞTE ŞI: Primul centru de medicină tradiţională chineză din România a fost deschis în vestul ţării

Cu toate că unul dintre pensionari plătește de câțiva ani impozit pe teren, acesta nu a putut nici să tundă iarba de pe acesta, deoarece reprezentanții Primăriei Timișoara s-au împotmolit în acte. Totuși, îi încasează omului banii și-l pune pe drumuri. De fapt, cele patru persoane nu pot fi puse în posesia terenurilor din cauza unei neconcordanțe apărute între suprafața de pământ reală și cea trecută în cărțile funciare. În timp, din cauza unor canale realizate în zonă și a căii ferate, în preajma acestor obiective nu mai poate fi folosit terenul, de aceea apare această diferență. Pentru justificarea suprafeței de teren, cele patru persoane din asociație au întocmit un dosar, pe banii lor. Primăria le-a cerut întocmirea altui dosar, pentru același lucru. Au făcut-o din nou dar, cu toate acestea, rectificarea nu a fost votată în consiliul local, singurul pas care mai trebuia făcut înainte de a fi puși în posesia terenurilor.

Trimiși să protesteze în… Parcul Central

aprobare protestVăzând că se tergiversează lucrurile și că nu pot intra în audiență la primarul Timișoarei, cei patru au cerut autorizație de protest, în luna mai, în fața primăriei. Li s-a aprobat, însă în fața Palatului Administrativ.

CITEŞTE ŞI: Un nou boom imobiliar, nu departe de Timişoara

Acolo au fost întâmpinați de președintele Consiliului Județean Timiș, care le-a înlesnit o întrevedere cu Nicolae Robu. Edilul-șef le-a promis oamenilor că rectificarea suprafeței de teren va fi inclusă pe ordinea de zi a unei ședințe de consiliu local, lucru care nu s-a întâmplat până în prezent. După luni întregi în care au bătut la ușile serviciilor din primărie, fără să găsească o rezolvare, oamenii, în loc să-și vadă de bătrâneți, au decis să iasă din nou în stradă. Au cerut o nouă aprobare de protest în fața primăriei, pentru data de 30 octombrie. În bătaie de joc, au primit o țidulă semnată de viceprimarul Farkas Imre, prin care li se dădea voie să protesteze… în Parcul Central (!?). Acesta este închis de câteva luni pentru reabilitare! Membrii asociației au decis să renunțe la acel protest, deoarece scopul era de a fi văzuți și (eventual) băgați în seamă de primar, pe când în Parcul Central nu puteau protesta decât… împotriva căderii frunzelor toamna.

În sfârșit, l-au întâlnit pe Nicolae Robu

Ei bine, cele patru persoane au decis să se posteze, în 30 octombrie, la cele două intrări ale primăriei, încă de la orele dimineții. Într-un final a ajuns și Nicolae Robu la serviciu, moment în care Aurel Gruin, unul dintre pensionari, i-a întins mâna și nu i-a mai dat drumul până a ajuns la primul etaj, timp în care i-a spus care este problema. Edilul-șef i-a răspuns că se va interesa și, e drept, în câteva ore, Gruin a primit un telefon și un răspuns la scrisoarea pe care i-a înmânat-o primarului pe scări. ”Se va proceda la punerea în posesie în baza Legii 10/2001, cum s-a procedat și în cazuri similare, având în vedere sentința”, este nota scrisă de primar, însă urmează și un ”dar”: ”Se va proceda la întocmirea unei documentații cadastrale la zi pentru întreaga zonă”, adică exact acea documentație întocmită de mebrii asociației de două ori până acum!

De data aceasta, dispoziția este să fie realizată pe cheltuiala primăriei. ”Această documentație nu este inclusă în planul de cheltuieli al primăriei. Prin urmare, cel mai curând se va decide realizarea acesteia anul viitor și o luăm de la capăt”, spune Aurel Gruin. Cei patru membri ai asociției au decis să mai realizeze un protest, iar de data aceasta li s-a aprobat la cele două intrări ale primăriei. Protestatarii își vor scrie pancarte cu cerințele lor și se vor posta, în 13 noiembrie, între orele 8-15, la primărie, în loc să stea acasă, la gura sobei citind povești nepoților…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *