Concurs de duatlon la Corneşti

duatlon

Sportivii timişeni şi cei din alte judeţe ale ţării sunt aşteptaţi, astăzi, la o nouă ediţie a întrecerii “Duatlon Iarcuri Corneşti”. Evenimentul va fi organizat în intervalul orar 8-18, primul start urmând să fie la 10. Concursul din satul aparţinător comunei Orţişoara a fost organizat pentru prima dată în 2012, iar în actuala formulă, cu două probe, alergare şi ciclism, se află la ediţia cu numărul doi.

“Sâmbătă scriem istorie într-un sat încărcat de istorie. La Corneşti au fost descoperite urmele unei aşezări din perioada mijlocie a epocii bronzului, aici se găsesc ruinele uneia dintre cele mai mari fortificaţii cu val de pământ cunoscute, formată din trei inele successive şi tot aici, la 31 martie 1875, în curtea unui locuitor a căzut un meteorit din care s-au recuperate nouă fragmente.

Traseele, pe categorii de vârstă, au un grad mic de dificultate. Sunt răspândite pe urmele aşezării străvechi de la Corneşti, pe teren off-road”, se arată într-un comunicat al organizatorilor. Pentru copiii sub şase ani, care trebuie să aibă un însoţitor în zona de tranziţie dintre cele două probe, traseul măsoară 200 de metri de alergare şi un kilometru pe bicicletă.

La categoria copiilor cu vârsta cuprinsă între şase şi opt ani, circuitul are 250 de metri de alergare şi 1,6 kilometri pe bicicletă. Copiii între nouă şi 12 ani vor parcurge 1,25 kilometri în alergare, cinci kilometri pe bicicletă şi alţi 1,25 kilometri în alegare, iar cei între 13 şi 15 ani au un traseu de 2,5 kilometri la alergare, zece kilometri la ciclism şi încă 1,25 kilometri la alergare. Juniorii cu vârsta cuprinsă între 16 şi 18 ani vor avea de parcurs un traseu ce măsoară cinci kilometri de alergare, 20 de kilometri pe bicicletă şi alţi 2,5 kilometri de alergare.

În fine, adulţilor le sunt rezervaţi cinci kilometri de alergare, 20 de kilometri pe bicicletă şi încă 2,5 kilometri de alergare. Aceştia sunt grupaţi în următoarele categorii de vârstă: 19-29 de ani, 30-39 de ani, 40-49 de ani, 50-59 de ani şi peste 60 de ani. Înscrierile se pot face şi astăzi, în ziua concursului, între orele 8 şi 9,30, la Căminul Cultural din Corneşti. Taxa de participare se percepe doar celor trecuţi de 18 ani, este în valoare de 30 de lei şi se achită astăzi, la validarea înscrierii.

“Ne aşteptăm să participe aproximativ 150 de sportivi din Timişoara, Cluj-Napoca, Drobeta Turnu Severin, Arad, Deva, Reşiţa şi Hunedoara. Competiţia se adresează în primul rând copiilor, vrem să dezvoltăm tinerele talente. Concursul se va termina cu două ceaune, nu pleacă nimeni nerăsplătit”, ne-a declarat Daniel Rada, instructor la CS Ride Competition Corneşti şi organizator al competiţiei “Duatlon Iarcuri Corneşti”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *