„Bătrânele doamne” îşi vor tura motoarele în Piaţa Victoriei

Retroparada

O nouă ediţie a „Retroparadei primăverii” va avea loc, la Timişoara, în 22 aprilie, pe platoul din faţa Operei.

Vor fi expuse vehicule istorice cu o vechime de peste 30 de ani, deţinute de proprietari din Timiş, Arad şi Caraş-Severin, urmând ca la retroparadă să participe şi colecţionari din Serbia şi Ungaria. Bănăţenii vor putea admira maşini, microbuze, camioane şi motociclete de colecţie.

Expoziţia va începe la ora 10,30 şi se va încheia la ora 13, cu o paradă pe principalele bulevarde ale oraşului.

„În premieră pentru acest eveniment va avea loc, la ora 11,30, o lansare de carte: „Automobilele în Timişoara interbelică”, în care timişorenii vor regăsi fotografii şi informaţii inedite cu şi despre automobilele care au circulat în oraş în perioada 1919-1941.

Am început lucrul la carte în 2013, iar ideea mi-a venit de la o fotografie pe care o am cu bunicul meu, realizată în 1942.

Aceasta este prima ediţie, iar de când am publicat cartea până în prezent am reuşit să mai descopăr câteva imagini”, spune Vlad Capotescu, autorul cărţii şi preşedinte al Filialei Timiş a Retromobil România.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “„Bătrânele doamne” îşi vor tura motoarele în Piaţa Victoriei

  1. Aceleași mașini, de ani de zile ! Am văzut, în Germania (Pforzeim), o expoziție adevărată unde, erau (mergeau pe roți), mașini de 80-100 ani !!! Șoferii, cu doamnele alături, erau îmbrăcați în costume/rochii, specifice perioadei construirii automobilelor ! Era, ceva, de visss !!! Ar trebui și la noi, umblat la SPECTACOL !

    1. Nu compara tu Germania cu Romania! Aici daca cumva ai uitat pana la Revolutie nu prea putea omul sa colectioneze masini vechi pentru ca nu te plimbai prin Europa precum astazi. In schimb cei foarte putini care mai detineau de la bunici masini de colectie trebuiau sa le ascunda pentru a nu fi confiscate de partid si securitate. Si nu in ultimul rand care este puterea de cumparare a romanului vs neamt si ce industrie auto a fost si mai exista in Romania?
      Iar in privinta spectacolului iti sugerez sa mergi in SUA unde se organizeaza excursii in stil retro, asa ca daca ai automobil vechi si bani noi iti dorim drum bun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *