Bătrân de 78 de ani, cercetat penal pentru că avea permisul port-armă expirat

Polițiștii Secției 5 Rurale Belinț efectuează cercetări față de un bărbat, de 78 de ani, bănuit de săvârșirea unei infracțiuni la regimul armelor și munițiilor.

Acționând în baza unui plan periodic, oamenii legii au efectuat un control și la domiciliul bărbatului din Chizătău.

CITEȘTE ȘI: Hoți prinși cu ajutorul camerelor video, într-o localitate de lângă Timișoara

În urma verificărilor, polițiști au constatat faptul ca valabilitatea permisului de armă a acestuia a expirat, motiv pentru care au ridicat din locuința timișeanului o armă cu aer comprimat, 85 de cartușe, cât și permisul de armă.

CITEȘTE ȘI: Cum arată casa care costă 1.000 de euro! Are 75 de metri pătrați și rezistă la cutremure și incendii

Cum legea nu iartă pe nimeni, cel puțin în teorie, pe numele bătrânului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Persoanele care se află în imposibilitatea de a-și viza permisul port-armă sau nu mai doresc să îi prelungească valabilitatea sunt obligate să predea armamentul și muniția unui armurier autorizat, lucru care nu s-a întâmplat în situația de față.

La sfârșitul anchetei penale, procurorii în instrumentarea cărora va fi distribuit dosarul timișeanului vor decide, în funcție de circumstanțe și de rezoluția pe care o vor da, dacă și în ce condiții bărbatul își mai poate recupera bunurile confiscate.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns