Bătălia cu ambarcațiuni reciclabile continuă pe Bega

EcoStuff Romania anunță organizarea celei de-a patra ediții a „Make it! Race it! Recycle it!”, mâine, pe malul Begăi, pentru a sărbători în avans Ziua Internațională a Mediului.

CITEȘTE ȘI: Într-o comună de lângă Timişoara se ridică un mic… orăşel. 1.000 de apartamente, grădiniţă, şcoală şi supermarketuri, pe 70 de hectare

„Vom celebra mediul printr-o competiție sportivă neconvențională, în care participanții se vor întrece pe Bega în ambarcațiuni confecționate din materiale recuperate și reciclabile.

Vor fi cel puțin trei ore de lupte crâncene între vikingi, ninja, super-eroi, roboți, pompieri, mașini de război și bineînțeles personaje din celebrul Game of Thrones!

CITEȘTE ȘI: Avertisment AccuWeather: Vom fi loviţi de furtuni severe și chiar tornade

Două ONG-uri, o școală, o echipă de prieteni și 15 companii au confirmat participarea la cea de-a patra ediție a competiției și vor concura pentru cele opt trofee puse în joc de organizatori: Cea mai rapidă ambarcațiune, Cea mai faină temă, Cel mai inovator design, Saved by the bell, Popularitate,
Premiul special EcoStuff, Titanic Award și People’s Choice Award”, explică cei de la EcoStuff România.

Spectatorii vor putea admira ambarcațiunile mâine, începând cu ora 9,30, pe malul Begăi, în zona Parcului Alpinet, în spatele Catedralei. Startul primei curse se va da la ora 11.

CITEȘTE ȘI: Se restituie taxa auto: decizie în Guvern

După curse, fiecare echipaj își va demonta ambarcațiunea și va recupera sau va da spre reciclat deșeurile reciclabile din care a fost construită. „Make it! Race it! Recycle it!” este singura competiție de acest gen din România și militează pentru un stil de viață prietenos cu mediul.

Conștientizarea importanței protecției mediului și implicit a colectării selective și a refolosirii/reciclării a stat la baza ideii de organizare a acestui eveniment.

0 Comments

No Comment.