Bătaie de joc la adresa călătorilor! În mijloacele de transport public din Timişoara e ca-n saună…

transport timisoara 3

Timișorenii care încearcă, în aceste zile caniculare, să utilizeze mijloacele de transport în comun o fac pe riscul lor. De la o simplă ședință de saună, în timpul căreia poți simți cum îți iese transpirația prin toți porii, până la o senzație de amețeală și chiar mai rău, în funcție de starea de sănătate a fiecăruia, cam acestea sunt condițiile din mijloacele de transport supraîncălzite.

Iar aici nu ne referim doar la bătrânele tramvaie nemțești, care au rămas în deceniul opt al secolului trecut, ci și la mult-lăudatele Armonia, ale căror instalații de climatizare nu fac față căldurii de afară.

Teoretic, troleibuzele Skoda și autobuzele Mercedes ar trebui să fie dotate corespunzător pentru a asigura confortul termic al călătorilor. Dacă autobuzele se descurcă binișor (sau am avut noroc!), ultima modă la troleibuze este deschiderea largă a ferestrelor, așa cum se vede și în imaginile surprinse joi, în jurul orei 14.

Este lesne de înțeles că nu era vina șoferiței, care își petrece programul de muncă în condiții de căldură greu de suportat, ci a unor forțe oculte, pe care nu știm să le numim, pentru că noua Societate de Transport Public Timișoara are un consiliu de administrație nou-nouț.

Membrii acestuia sunt, cel mai probabil, persoane care nu au mai circulat, de ani buni, cu vreun troleibuz sau tramvai, dar, dacă îi întrebi, toți propovăduiesc transportul public ca mijloc de evitare a aglomerației de pe străzile Timișoarei.

Climatizarea pur și simplu nu funcționează, iar călătorilor, șoferilor și vatmanilor le-ar prinde tare bine măcar să nu fie mințiți în față.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Bătaie de joc la adresa călătorilor! În mijloacele de transport public din Timişoara e ca-n saună…

  1. Exact in loc sa dea bani pe palmieri vacante scumpe si restul prostiilor mai bine ar face ceva pentru noi sa avem clima pe tramvaie si autobuze… Sa ii fie rusine la robu si la r.a.t.t ..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *